ЖИТТЯ

На Переяславщині ще одна церква перейшла до ПЦУ: відеорепортаж

Храм святого Миколая Чудотворця в селі Улянівка перейде до Православної Церкви України. Це рішення підтримали одноголосно.

Сьогодні, 23 червня, в Улянівці Ташанської громади відбулись збори стосовно переходу храму св. Миколая Чудотворця від УПЦ московського патріархату до ПЦУ. За це одноголосно проголосували 67 людей. Церковним старостою обрали Катерину Кролівець. Про це повідомляє Інформатор.

Голова Ташанської громади Василь Вовчанівський розповів, що 9 червня доручив старості села зібрати людей та вислухати їхню думку стосовно цього питання: “Прийшли парафіяни, які підтримують УПЦ, а також ті, які за ПЦУ. Я попросив священника надати статут щодо назви церкви, документи щодо права власності на земельну ділянку, але досі документів не отримав. Тому сьогодні зібрали всіх жителів Тарасівки та Улянівки, щоб разом прийняти одне рішення – Україна”.

Настоятель Свято-Воскресенського храму в Переяславі Іван Бобітко сказав таке: “Ми маємо дякувати Богу, що у нас є можливість зібратись під мирним небо. Адже, на превеликий жаль, на інших теренах нашої держави точиться страшна війна. Ми переживаємо страшні часи і ставимо собі запитання: чому вони сюди прийшли? Всі ми бачимо, що путін каже, що йде захищати “своїх”, зокрема і церкву московського патріархату. І на сьогоднішній день ваш настоятель, ігноруючи запрошення, не прийшов на збори. Виправдовує він це тим, що його тут будуть примусово змушувати щось робити. Мені б дуже хотілось, щоб прийшов ваш священник і ви єдиним цілим прийняли правильне рішення”.

Попри те, що колишній настоятель храму св. Миколая Чудотворця отець Олег не прийшов на релігійні збори, жителі села все таки вирішили почути і його думку, зателефонувавши йому. Вони запитали, чи віддасть священник ключі від храму та чому він не приїхав на збори. Отець Олег відповів, що його на збори навіть не запрошували і не знає взагалі, хто зібрався в клубі. Втрутився у розмову голова Ташанської громади Василь Вовчанівський і запевнив, що священника запрошували.

Нагадаємо, що 22 червня у Переяславі Свято-Троїцька церква перейшла до ПЦУ. Як проходили релігійні збори, читайте тут.

Оксана Симоненко

Відео: Дмитро Кусай 

Нагору