ЖИТТЯ

Вареники, піца та солодощі: у Переяславі влаштували вечір вуличної їжі, аби допомогти військовим

У місцевому парку підприємці продавали смачну їжу, яка в народі зветься фастфудом, аби зібрати кошти на придбання автомобіля для тероборони. Хто долучився до заходу та що саме продавали?

Сьогодні, 25 червня в Переяславі на території парку імені Тараса Шевченка провели благодійний та дуже смачний захід – вечір вуличної їжі. Поміж зелених дерев місцеві підприємці встановили столики, за якими продавали гостям різноманітну їжу – шаурму, піцу, біляші, бургери, вареники і, звісно ж, солодощі. Частина зібраних коштів піде на придбання автомобіля для територіальної оборони, повідомляє Інформатор.

Організовували вечір вуличної їжі місцеві активістки Анастасія Бурчик та Наталія Шульга. Наталія розповіла нам, що на захід запрошували багатьох підприємців та небайдужих громадян. Ті, хто продавав їжу сам вирішував яку частину коштів віддаватиме на допомогу територіальній обороні – хтось 10%, хтось – 50%. Втім, Наталія Шульга зазначила, що є серед підприємців і такі, хто готовий пожертвувати всю виручку. Так, наприклад, вчинить Анна Чуб, котра продавала на заході солодощі. Аналогічно зроблять і самі організаторки – їхні чоловіки готували смачний борщ для того, аби зібрати кошти на купівлю автомобіля для ТрО.

Серед підприємців на заході смаколики продавали працівники закладу “Стейк & Хаус”. Серед асортименту страв на їхньому столі можна було побачити вареники, млинці з шоколадом, сиром, маком і жульєном, бендерики, зрази та піцу. Все це розвгрівали в мікрохвильовці, щоб гості поласували саме гаряченьким.

– Деякий період під час війни в нас не було замовлень. Ми організували продаж домашніх напівфабрикатів. Усе готується з натруального м’яса, картоплі, яєць, молока. Ми не економимо на інгредієнтах, – дружина власника закладу “Стейк & Хаус” Надія Мартюк.

Депутатка міської ради та підприємиця Ірина Присіч теж долучилася до заходу. Вона наголосила, що головна мета – допомогти зібрати кошти на автомобіль. Жінка смажила біляші прямо під час заходу, тому у свіжості їжі можна було не сумніватися.

Нагадуємо, що Інформатор та федерація футболу Переяславщини уклали угоду про співпрацю. Головні футбольні новини – тепер на нашому сайті.

Юлія Кравченко

Нагору