ЖИТТЯ

“Народні байрактари” та мітинги на підтримку захисників “Азовсталі”: що позитивного було цього тижня

Пес Патрон отримав нагороду кінологічного клубу Ірландії, а “Укрпошта” випустить марку про Ан-225. А що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

“Народні байрактари”. Лачен і Притула за 3 дні назбирали гроші на чотири беспілотники для ЗСУ

Українські волонтери Ігор Лачен та Сергій Притула, а також їхні команди, за три доби зібрали 600 мільйонів гривень на чотири беспілотники Bayraktar для ЗСУ. Проєкт під назвою “Народний Байрактар” мав на меті збір 500 млн гривень, але волонтерам вдалось перевиконати план, завдяки неймовірній підтримці українського народу.  Про це повідомили у фонді Сергія Притули.

“Це дійсно був проект, який об‘єднав усіх незалежно від віку, гендеру чи віросповідання! Люблю Вас усіх і пишаюсь, що дихаю з Вами одним повітрям!”, — написав очільник фонду.

До збору коштів приєднались сотні тисяч людей, значні суми переводили й представники українського бізнесу, а також небайдужі з-за кордону.

У десятках країн світу пройшли мітинги на підтримку захисників “Азовсталі”

У неділю, 26 червня, у десятках країн світу пройшли міжнародні мітинги на підтримку захисників “Азовсталі”. Про це повідомили в Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Так, акції відбувалися у містах Туреччини, Великої Британії, Польщі, Чехії, Швеції, Норвегії, Грузії, Латвії, Болгарії, Австрії, США. Їх організували, щоб привернути увагу світової спільноти до виконання Женевської конвенції, щоб врятувати українських захисників.

“Можна знищити літак, але Мрію — ніколи”: “Укрпошта” випустить марку про Ан-225

“Укрпошта” випустить марку про літак Ан-225 “Мрія”. Вона буде в продажі вже з 28 червня. Про це повідомив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

“В лютому орки забрали Ан-225 “Мрія”, найбільший та найпотужніший транспортний літак у світі, але українська мрія – це значно більше, ніж літак. Це сотні нових літаків, мільйони талановитих дітей і перемоги України – в спорті, науці та техніці. З 28 червня “Мрія” втілиться в мільйонах марок, щоб кожен з вас, заглядаючи у свій філателістичний альбом, пишався тим, що він чи вона — частина сміливого та вільного народу”, – розповів Смілянський.

Ескіз нової марки належить одинадцятирічній Софії Кравчук із міста Любомль Волинської області. Вона — призер Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?» у спокійному 2021 році. Це Україна очима дитини — квітуча, мрійлива й недосяжна.

Важливі деталі:

  1. Тираж — 3 млн, придбати можна у відділеннях “Укрпошти” або в онлайн-магазинах.
  2. 1 клієнт — не більше 2 маркованих аркушів, 5 конвертів, 5 листівок.
  3. 28 червня — Погашення штемпелями “Перший день” в Києві та Гостомелі.
  4. Спецпогашення “УКРАЇНСЬКА МРІЯ” — у всіх філіях “Укрпошти”.

Пес Патрон отримав нагороду кінологічного клубу Ірландії

Пес Патрон отримав нову світову нагороду. Хвостатого піротехніка нагородили відзнакою “Золота лапа” кінологічного клубу Ірландії. Про це повідомили у пресцентрі ДСНС України.

“Золоту лапу” присуджують собакам за вчинок, котрий приніс користь людській спільноті або хоча б одній людині.

“Робота Патрончика, як і всіх піротехніків ДСНС – приносить багато-багато користі усій нашій незламній країні. Вітаємо тебе, наш маленький талісман!”, – написали в ДСНС.

Робот-пес Spot від Boston Dynamics буде розміновувати Київську область

Сучасного робота передасть Україні армія США. Про передачу нам нового робота повідомили у Foreign Policy.

Наразі армія США використовує двох відомих собак-роботів Spot для розвідувальних місій та операцій з розмінування. Одного з них Штати погодилися направити в Україну, де розмінуванням території займатиметься американська некомерційна організація HALO Trust. До її робіт й буде залучений робот-пес.

Видання зазначає, що організація має одразу декілька контрактів з урядом США на роботи з розмінування в Україні. Spot допоможе знаходити та розміновувати мінометні снаряди та касетні боєприпаси в районах, по яким пройшов «рускій мір» в Київській області. Минулого року робот-пес проходив випробування у цій галузі, й непогано продемонстрував себе. Працювати йому доводилося з боєприпасами, що схожі на ті, якими росіяни мінують нашу територію.

Нагадаємо, що 26 червня зранку ворог вдарив ракетами по столиці. Деталі, дізнавайтесь тут. 

Нагору