ЖИТТЯ

Рятувальники закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги

П’ятий місяць ворог випробовує на міцність нашу країну. ДСНС нагадує, що під час сирени потрібно йти до укриттів.

Дедалі більше людей сприймають сигнал повітряної тривоги недостатньо відповідально, що становить неабияку загрозу. Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається з проханням не ігнорувати сирени, передає Інформатор.

“Спитайте себе, чи варте горнятко кави у кав’ярні вашої безпеки, коли ви чуєте пронизливий звук сирени? Чи знаєте ви, де є найближче укриття, коли чуєте її звук під час прогулянки у парку? Чи готові ви втрачати рідних? Правильні відповіді на ці запитання – це і є наш внесок у спільну перемогу, коли ворожі атаки націлені не на військові об’єкти, а на наше існування як нації загалом”, – йдеться у зверненні.

Коли лунає сигнал повітряної тривоги, спускайтеся у найближче укриття. Уважно вивчіть інформацію про те, де є найближчі до вас сховища, та пам’ятайте про правило “двох стін”. Нехтування правилами може мати незворотні наслідки. Як приклад – учорашня атака на торговельний центр у Кременчуці, де, попри сигнал тривоги, люди продовжували перебувати на місці надзвичайної ситуації.

За підрахунками ДСНС, які велись на території України за винятком тимчасово окупованих територій, з початку війни внаслідок ворожих атак зруйновано:

  • 404 житлові будинки
  • 16 лікарень
  • 57 закладів освіти
  • 447 об’єктів критичної інфраструктури.

Кількість загиблих серед цивільного населення сягає 3 тисяч людей. З початку року в Україні сталося вже майже 48 тисяч пожеж, з яких майже 7300 випадків виникли внаслідок обстрілів. Вже загинули 40 рятувальників особового складу. 206 пожежно-рятувальних частин знищив ворог, а 103 захопили окупанти. 1307 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки були знищені та пошкоджені.

Нагадуємо, що вчора наші захисники відбили атаки на кількох напрямках, ворог відійшов. Детальніше про ситуацію в країні станом на ранок 28 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

Нагору