ВЛАДА

Благоустрій території колишнього військового містечка в Переяславі: питання викликало суперечку під час виконкому

Під час останнього засідання виконкому погодили надати дозвіл ВУКГ на наведення благоустрою на території колишнього військового містечка. У члена виконкому Анатолія Фесенка виникли гострі питання щодо фінансування та доречності таких робіт.

Сьогодні, 30 червня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про надання дозволу КП “Переяславське ВУКГ” на проведення заходів з благоустрою території, розташованої на розі вулиць Григорія Сковороди та Шевченка (територія колишнього військового містечка). Про це повідомляє Інформатор.

Впродовж засідання членам виконкому пояснили, що на території колишнього військового містечка планується зняття шару будівельного сміття, засипання землі ґрунтом, сіяння газону і, в подальшому, озеленіння території зеленими насадженнями. Рішення підтримали майже всі члени комітету окрім Анатолія Фесенка. Він звернув увагу на те, що роботи на цій території вже виконуються й поцікавився питанням їх вартості й джерела фінансування. Також він запитав наскільки доречно виконувати подібне в умовах воєнного стану.

Голова Переяславської громади Вячеслав Саулко наголосив, що раніше вже було рішення сесії міської ради щодо демонтажу приміщень на території колишнього військового містечка та наведення там порядку.

– Всі роботи там проводилися за рахунок благодійників, меценатів і небайдужих осіб. Зараз проводяться аналогічні роботи. Але це не йде від нашого бюджету, тобто це не буде фінансувати міська рада. Військовий стан також не забороняє нам такі повноваження щодо проведення подібних робіт, – зауважив Вячеслав Саулко.

Натомість, Анатолій Фесенко сказав, що не варто вводити в оману членів виконкому й додав:

– Якщо будуть перераховуватися на ВУКГ бюджетні кошти, які потім ВУКГ платитимуть у “Агротехбуд”, то це і є використанням бюджетних коштів. Втім, якщо ж це відбуватиметься дійсно за рахунок благодійних коштів і Гончаренко надає безкоштовну техніку і пальне, тоді питань немає.

Нагадуємо, що в Переяславі невідомий чоловік підкинув до супермаркету цуценя. Громадянина, який це зробив встановлюють.

Юлія Кравченко

Нагору