Переяслав Перейти на сайт

Маріупольська, Волонтерська та Остапа Левчука мають бути, а Бориса Джонсона не підтримали: як хочуть назвати вулиці у Переяславі

У рамках дерусифікації на теренах України змінюють назви вулиць, площ, парків та інших локацій. У Переяславі відбулося засідання комісії щодо цього питання, але виявилося, що не все так однозначно.

На сайті міської ради Переяслава 1 липня оприлюднили результати засідання топонімічної комісії щодо перейменування вулиць у нашій громаді. Голова комісії Людмила Набок розповіла Інформатору, що незабаром відбудеться ще одне засідання. З її слів, зміни назв у оприлюдненому списку після нього можуть бути глобальними. Також вона зазначила, що, згідно із законом, у разі, якщо вулиці хочуть присвоїти назву фізичної особи, потрібно спочатку проводити громадське обговорення та отримати письмову згоду певної кількості жителів цієї вулиці.

Тільки після затвердження комісією списку нових назв його виноситимуть на розгляд виконавчого комітету, а потім депутатів міської ради.

Серед причин необхідності проведення ще одного засідання топонімічної комісії є й те, що деякі її члени під час попереднього демонстративно залишали залу, щоб показати свою невдоволеність рішенням. Крім того, деякі з них за цей час змінили свою думку й хотіли б переголосувати.

Людмила Набок розповіла детальніше про деякі ідеї перейменувань, які пропонували члени комісії, та про свої думки щодо цього:

Наразі результати голосування топонімічної комісії мають такий вигляд:

Нагадуємо, що в Переяславі вимушено переміщені особи зможуть отримати гуманітарні набори. Коли та де саме, дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко