ЖИТТЯ

Школярі зможуть навчатися у кілька змін: заява міністра освіти України

Школи в Україні зможуть запровадити навчання у кілька змін. Також навчання може бути очним, дистанційним або змішаним.

Школи можуть запровадити навчання у кілька змін, якщо в їхніх укриттях бракує місця для всіх учнів. Формат навчання в школах залежатиме від безпекової ситуації в конкретній області. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає Інформатор.

“Якщо в бомбосховищі, в укритті не вистачає місця на всіх учасників освітнього процесу, є рекомендація щодо розділення освітнього процесу на декілька змін – дві зміни, наприклад. Стосовно формування змішаного навчання, то деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, деякі – офлайн, зокрема застосовуючи змінність освітнього процесу”, – заявив Шкарлет.

Він додав, що очне навчання впроваджуватимуть лише за згоди з обласними та Київською військовими адміністраціями. За потреби, крім очної форми, можуть запровадити змішану або дистанційну (залежатиме від безпекової ситуації в регіоні). Якщо батьки мають сумнів щодо безпекової ситуації та не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати іншу форму:

  • дистанційна;
  • індивідуальний графік;
  • екстернат (дитина самостійно опановує шкільну програму).

За його словами, освітні заклади, які повернуться до очної форми навчання матимуть “паспорт безпеки” – затверджений план евакуації до бомбосховища.

Вчителі, які зараз перебувають за кордоном, мають повернутися до України, якщо їхній освітній заклад повернеться до очної форми навчання. Якщо ж керівництво школи ухвалить дистанційну роботу, тоді викладачі зможуть продовжити працювати віддалено.

Нагадаємо, що Міносвіти рекомендує вишам графік навчального року. Які зміни пропонують, дізнавайтесь за посиланням.

Нагору