ЖИТТЯ

Гурт “Драбадан” із Переяслава презентував нову пісню про війну “Прокинься”

Гурт “Драбадан” випустив чергову композицію із майбутнього “воєнного” альбому. Пісня “Прокинься” закликає зосередитися на власній національній ідентичності.

Третього липня переяславський гурт “Драбадан” презентував нову пісню під назвою “Прокинься”. Фронтмен колективу Андрій Корж розповів Інформатору, що ця композиція стане частиною майбутнього альбому, який вже має назву – “В душі війна”. Послухати її можна майже на всіх музичних платформах.

Цікаво, що у дискографії гурту “Драбадан” існує альбом зі співзвучною назвою “В душі весна”. Раніше ми писали, що гурт планує випускати  EP (мініальбом), в який увійде не більше 5 пісень. Втім, плани “Драбадан” трохи змінив – композицій виявилося значно більше, як і бажання втілювати їх у життя.

Пісня “Прокинься”, як і всі інші пісні з альбому, – про те, що відбувається зараз в нашій країні. Андрій Корж говорить, що прикро розуміти, що навіть коли почалися активні бойові дії на всій території України, дехто “наче в танку” і досі не може прокинутися.

– Їм все “какаяразніца”, “так удобнєй”. Багато людей й досі не розуміють, що вони своїм байдужим ставленням до рідного, до нашої української ідентичності принесли війну до наших домівок. І це не сталося 24 лютого. Це почалося набагато раніше. Навіть до 2014 року. Якби люди змогли вийти із цієї “сплячки”, зрозуміти, яка чудова наша країна і яке може бути прекрасне тут життя – думаю, ми дуже швидко вигнали б ворога з наших територій і з часом стали однією з наймогутніших держав у всьому світі. Але для цього всім потрібно прокинутися й зрозуміти, хто вони є, – зазначає Андрій Корж.

Нагадуємо, нещодавно ми ставили жителям Переяслава незвичайні запитання з підступом. Хто такий рахат-лукум та чи живуть насправді пінгвіни в Атлантиді? Відповіді містян виявились доволі цікавими.

Юлія Кравченко

Нагору