ЖИТТЯ

“Ми всі прокинулися бандерівцями”: Анастасія Петрова з Переяслава під псевдонімом Banderka випустила дебютну пісню

Banderka випустила першу сольну пісню “Vankam”. Хто вона та про що пісня?

Фахівчиня соціально-гуманітарного відділу переяславського університету Анастасія Петрова 14 липня випустила свою першу сольну композицію під псевдонімом Banderka. Пісню почала писати ще у березні, надихнувшись подіями війни. Назвала її “Vankam”, таким чином втілюючи образ-звернення до окупантів, яких ми всі неодноразово звали “Ваньками”. Детальніше про це Анастасія розповіла Інформатору.

— Чому обрала собі псевдонім Banderka?

— 24 лютого ми всі прокинулися бандерівцями. І розумію, що моя любов і потяг до всього українського, зокрема, й музики, дуже посилилися. Хочу розвивати й поширювати українське. Культура є дуже багатогранною. Це треба не просто цінувати, а й якось доводити.

— Хто створював пісню “Vankam”?

— Текст повністю писала сама. Музику, звичайно, допоміг писати Марк Мельник. Історія цієї пісні була доволі тривалою. Мала створювати її з іншими людьми, але у Марка було більше часу й можливостей для такої роботи.

Написала текст десь у березні, а вже у квітні починала записувати. Тоді це було ще в іншій студії. Повністю дозаписували у червні, а у липні вона вже вийшла. Мала вийти раніше, але проходила перевірку на авторське право — це зайняло трохи часу.

— Чим надихалася, створюючи текст пісні?

— Ванічка. У всіх одразу пішла асоціація з тими солдатами, що йдуть до нас. Вона навіть настрій передає, тобто те, що творилося тоді в моїй душі. Спочатку начебто з жартами — бабусі отруїли “Ванічок”. Наче й смішно, але після цього сміху приходить гнів, коли я кажу “підете палати, гниди, в самеє пекло”. Після подій, наприклад, у Бучі розумієш, скільки біди вони принесли. Люди боролися тією зброєю, яка була. Придумували купу способів, щоби утилізувати цей непотріб у вигляді Ванічок.

— Які плани надалі?

— Пісня не одна. Є багато думок, багато готових текстів, які я написала. Дві пісні ми маємо скоро записати разом із гуртом “Драбадан”, бо я вирішила, що сама такі пісні виконувати не можу. Вони досить екстравагантні. Там є хороші й нехороші слова — жорсткуваті пісні. Ми вже проводимо репетиції, щоби в подальшому записати ці пісні.

— Зараз ти намагаєшся просувати музику в соцмережах, зокрема, у TikTok. Вдається?

— Я ще в цьому розбираюся. Коли взялася, то думала, що буде легко — зараз напишу, поширю, потім люди будуть поширювати і їм подобатиметься. Але… Людям-то подобається пісня, але не всі її чують, не всі її бачать. У TikTok не так-то й багато переглядів, у порівнянні з іншими людьми, які доволі простий контент викладають. Хоча вони також ішли до цього. Можливо, я для цього старувата. Мені й музика завжди подобалася така, що вважалася музикою для старших людей. До того ж, раніше свою сторінку у TikTok ніяк не намагалася просувати.

Анастасія Петрова тепер виступає під псевдонімом Banderka

Нагадуємо, нещодавно гурт “Драбадан” випустив чергову композицію із майбутнього “воєнного” альбому. Пісня “Прокинься” закликає зосередитися на власній національній ідентичності.

Юлія Кравченко

Нагору