ЖИТТЯ

На Київщині поліцейський спробував створити “наркоімперію”: відео його затримання

На Київщині працівники ДБР затримали поліцейського. Він створив систему збуту наркотиків на території області.

Державне бюро розслідувань викрило оперуповноваженого одного із районних управлінь поліції у Київській області на придбанні прекурсорів (хімічна речовина, яку використовують для виготовлення наркотиків). Він планував виготовити із цієї речовини 2 кг психотропу метамфетамін. В умовах воєнного стану поліцейський вирішив створити маленьку “наркоімперію”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт ДБР.

Виявилося, що працівник поліції купував на чорному ринку інгредієнти для виготовлення наркотиків, серед яких небезпечний для здоров’я та життя людей прекурсор. Надалі він підшукував спеціалістів, які виготовлять наркотичні засоби та психотропні речовини.

Розслідування ДБР показало, що цей чоловік вже тривалий час займається організацією виготовлення та розповсюдженням наркотиків. При цьому він створив розгалужену систему збуту наркотичних засобів на території Київської області та використовував своє службове становище для прикриття незаконної діяльності.

Для “розширення діяльності” поліцейський замовив виготовлення великої партії наркотиків – 2 кг метамфетаміну, обіцяючи заплатити виконавцям 80 тис. грн.

Зловмисника затримали під час придбання замовленого метамфетаміну. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та за ч. 2 ст. 311 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Нагадуємо, вчора на Переяславщині чоловік вкоротив собі віку. Використав вогнепальну зброю.

Нагору