Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У громаді на Переяславщині створять особистий бренд

У Студениківській громаді створять власний бренд. Зараз приймають пропозиції.

У Студениківській громаді почали роботу над створенням особистого бренду. “У кожного об’єднання повинні бути засоби самоідентичності, те, що відрізняє його від усіх інших, тому настав час створити герб та прапор Студениківської територіальної громади”, – йдеться на Facebook-сторінці громади. Про це повідомляє Інформатор.

Спеціалісти сільської ради запропонували кілька варіантів, щоб закласти початок. Громада має їх обговорити і додати свої пропозиції. Потім спеціально створена комісія обговорить усі пропозиції і підготує варіант на погодження. Сесія сільської ради ухвалить остаточний варіант.

“Настав час подумати, якою буде символіка громади. Вона повинна поєднати унікальні особливості територій усіх сіл. Ухвалювати таке важливе рішення без врахування побажань і бачень жителів усіх сіл неможливо. Тому звертаємося до креативних, творчих і небайдужих місцевих громадян, а також колективів: до 1 вересня просимо поділитися власними баченнями нового герба, який би згодом став своєрідною візитівкою нашої об’єднаної громади. Усі ідеї будуть розглянуті й враховані”, – зазначила голова Студениківської ТГ Марія Лях.

Вимоги до символіки:

  • Символіка повинна мати об’єднуючий характер, має сприйматись усією громадою, а не тільки жителями одного, нехай центрального села. Всі жителі громади, незалежно від місця проживання, мають відчувати себе однією сім’єю.
  • Символіка має допомогти громаді сформувати своє обличчя, створити успішний територіальний бренд, який допоможе розумному зростанню території. Герб, прапор і ключове гасло мають створювати цілісний образ територіальної громади.
  • Символіка громади має бути спрямована, як в середину громади – ми єдині, ми одна сім’я, так і на зовні – ми відкриті для світу, ми кращі, тут можна працювати, сюди можна інвестувати, тут престижно та комфортно жити.

Із конкретними пропозиціями можна особисто звернутися до Студениківської сільської ради, свої пропозиції можна надіслати за адресою kozeletska.v.p@gmail.com.

Фахівці сільради вже подали початкові пропозиції:

Пояснення до них такі:

  • Фон герба – синьо-жовтий.
  • Обрамлення – рекомендовано геральдичною комісією, але може бути змінено.

Елементи:

  • Покрова – саме на Покрову 2017 року було оголошено про створення Студениківської громади.
  • Церква на воді – основа герба Переяславської козацької сотні, до якої належали усі наші села.
  • Дуб – символ лісу.
  • Лелека – символ продовження роду.
  • Голуб – символ миру.
  • Гасло громади існує із 2017 року: “Разом зможемо все!”

Нагадаємо, що на Переяславщині перейменовують вулиці, пов’язані із росією або діячами з цієї країни. У Студениківській громаді 22 вулиці та провулки змінили назви.

Нагору