ЖИТТЯ

В Україні може з’явитися єдиний номер екстреної допомоги 112: уже є законопроєкт

Зараз в Україні є кілька різних номерів екстрених служб залежно від того, яка допомога необхідна. Що зміниться?

25 липня на сайті Верховної Ради опублікували документи до законопроєкту №7581 щодо створення в Україні єдиного номеру екстреної допомоги 112. З пояснювальної записки відомо, що створення та впровадження системи 112 є одним із зобов’язань України у рамках угоди про асоціацію з ЄС. Крім того, за думкою авторів, це рішення на часі через велике навантаження під час війни на служби екстреної допомоги. Про це повідомляє Інформатор Україна.

Коли законопроєкт приймуть та його підпише президент, для екстрених викликів будемо використовувати єдиний номер 112, а також, як і зараз, зможемо дзвонити на звичайні номери: пожежники – 101, поліція – 102, “швидка” – 103, аварійна служба газу – 104.

Наприклад, викликати лікарів можна буде за номером 103 або за єдиним номером 112. Також на ділянках доріг, вулиць та на залізничних переїздах планують встановити нові дорожні знаки з інформацією про найближчу лікарню, яка може надати екстрену допомогу. На вказівнику зазначать напрямок руху та відстань до лікарні, а також нагадають про номер виклику екстреної медичної допомоги 103 та екстрену комунікацію 112.

Раніше ми розповідали, як відновити втрачений паспорт громадянина України. Алгоритм дій дізнавайтесь за посиланням.

Нагору