ЖИТТЯ

Шахраї зламують сторінки в Telegram і незаконний посів канабісу: як минула доба для поліції Переяслава

За добу 26 липня переяславські поліцейські мали 36 викликів. Що траплялося у нашому місті та навколишніх селах.

Протягом 26 липня до відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП надійшло 36 повідомлень. Інформатор розповідає про найцікавіші виклики.

10:55. Дем’янці (Переяславська ТГ). Заявник повідомив поліції, що з його карти зняли кошти у сумі 10 700 гривень. Наразі поліція веде слідчі дії.

12:07. Переяслав. Заявниця повідомила поліції про те, що 4 лютого замовила меблі та частину оплатила коштами у сумі 5 200 гривень. До теперішнього часу меблі не отримала, а кошти не повертають. За цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

13:13. Переяслав. Заявник повідомив поліції, що перерахував кошти знайомій у сумі 30 000 гривень, нібито для допомоги. Але виявилось, що її сторінку в Telegram зламали. О 14:48 зі сторінки тієї ж знайомої прийшло повідомлення ще одній жінці, яка перевела кошти шахраям  у сумі 1500 гривень. За цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 статті 190 (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

13:41. Пологи-Вергуни (). Працівники поліції виявили незаконний посів канабісу, більше 30-ти рослин. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту – караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років).

16:58. Переяслав. Заявниця повідомила поліції, що через сторінку соцмережі товариша попросили кошти у сумі 15 гривень, пояснюючи це тим, що товариш потрапив у біду. Згодом перетелефонувавши товаришу, заявниця встановила, що його сторінка зламана.

21:02. Соснівка (Студениківська ТГ). Заявниця повідомила поліції, що батько побився з дідом. Внаслідок цього батько отримав рани, прут потрапив у ребро. Викликали швидку і поліцію. Прибувши на місце події, поліціянти встановили, що під час штовханини між батьком і дідом, батько впав на землю, подряпав руку та спину. Ножових поранень ніхто нікому не заподіяв, від медичної допомог потерпілий відмовився. За цим фактом надійшла заяву, які будуть розглядати.

Також за добу поліція зареєструвала дві смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків): у Переяслав та Пристромах (Студениківська ТГ).

Нагадаємо, що 25 липня у Переяславі під авто вибігла дитина. Деталі події, дізнавайтесь тут. 

Нагору