ЖИТТЯ

На Київщині є 583 захисні споруди та понад 10 тисяч простих укриттів, планують побудувати ще

Все населення Київщини повністю забезпечене укриттями. Однак планують будувати ще.

У Київській області на обліку перебуває 583 захисні споруди – 143 сховища та 440 протирадіаційних укриттів, а також понад 10 тисяч найпростіших укриттів. Така кількість споруд дозволяє повністю забезпечити укриття всього населення Київської області. Про це під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 29 липня повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

Крім того, на початку липня в усіх районних військових адміністраціях та територіальних громадах області створили комісії, що перевіряють стан готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та забезпечення їх питною водою та продуктами харчування.

“Усього в Київській області 1353 заклади освіти, з них 1089 комісії вже перевірили. Обстеження укриттів комісії планують завершити до 5 серпня. Докладаємо максимум зусиль, аби забезпечити дітям комфортні, та, головне, безпечні умови навчання”, – прокоментував Кулеба.

Також наголосив, що наразі ведеться робота щодо будівництва нових укриттів та приведення існуючих у стан готовності до використання за призначенням. Розробляють зміни до відповідних програм та досягнули попередніх домовленостей з проєктними організаціями щодо будівництва найпростіших укриттів в області.

Нагадаємо, що на Київщині продовжили дію комендантської години. Триватиме вона щонайменше до 7 серпня.

Нагору