ЖИТТЯ

Аномальна результативність та бомбардирська інтрига: 6 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Вперше із другого туру в турнірній таблиці чемпіонату Переяславщини з футболу відбулися хоча б якісь зміни в розміщенні команд. Після шостого туру “Матадор-Університет” (Переяслав) обійшов Вовчків (Переяславська ТГ). Також загострилася боротьба у гонці бомбардирів. Про інші статистичні цікавинки розповідає Інформатор.

Голи

Шостий тур став аномально результативним – у трьох його матчах команди забили 31 м’яч, у середньому – 10,3 за гру. Для порівнянння, до цього найбільше голів було у четвертому турі – 18. Звичайно ж, вже традиційно найбільше відзначалися у протистоянні за участі Лецьок (Циблівська ТГ). Самі лецьківчани забили п’ять разів, однак примудрилися пропустити від “Переяслава” аж 11.

Особливо роззабивався Павло Лисенко – 4 м’ячі. Таким чином він досить неочікувано наздогнав найкращого бомбардира турніру Олега Розовика із Вовчкова. У них тепер по сім голів. А Владислав Басюк із Лецьок, який цього туру оформив хет-трик, із п’ятьма голами долучився до когорти найближчих переслідувачів головних голеадорів. Також по 5 забитих мають в активі вже звичні у цьому рейтингу Євген Левченко із Семенівки (Студениківська ТГ) та Максим Євпак із “Матадора”.

Картки

Досить спокійний тур – лише шість жовтих карток. По дві отримали “Дніпро” (Дівички) та “Матадор”, які зійшлися в напруженому очному протистоянні. “Переяслав” та Семенівка отримали по одній жовтій картці. Найгрубіші – надалі Вовчків (11 жовтих та 2 червоні картки) та “Матадор” (12 жовтих та 1 червона). Лецьки й досі не отримували жодного дисциплінарного попередження – унікальне досягнення.

Олег Розовик та Олександр Галицький із Вовчкова пропустять щонайменше наступний матч своєї команди – проти “Дніпра”. Чи буде три “пропуски”, як передбачає регламент за образи арбітра, має визначити дисциплінарний комітет цього тижня. При цьому ще двоє футболістів опинилися на грані дискваліфікації через перебір жовтих карток. По три “гірчичники” мають Павло Лисенко із “Переяслава” та Олексій Кузьменко із “Матадора”. Ще одна жовта картка у будь-якому з наступних турів змусить їх пропустити один матч.

Глядачі

За приблизними підрахунками арбітрів, матчі шостого туру подивилися 500 вболівальників. Найбільше було на центральному матчі між “Дніпром” та “Матадором” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі – 300 людей. Гру “Бурти” (Переяслав) – Семенівка на цьому ж стадіоні побачили 150 фанатів. А в Лецьках свідками чергового голепаду стали 50 осіб.

Нагадаємо, що у шостому турі “Дніпро” знову не зумів перемогти у досить рівному поєдинку. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору