ЖИТТЯ

Університет Переяслава потрапив до рейтингу вишів у 2022 році: на якому місці

Оприлюднили рейтинг вишів України 2022 року. Яке місце посів університет Переяслава?

Інформаційний освітній ресурс “Освіта.ua” склав консолідований (об’єднаний) рейтинг закладів вищої освіти України 2022 року. Університет Григорія Сковороди в Переяславі посів 217 місце із 250 вишів, які потрапили до переліку. Згідно з ним, за балами ЗНО на контракт у 2021 році університет опинився на 201 місці, у “ТОП 200 Україна” він посів 178 місце, за показниками Scopus – на 161 місці. Підсумковий бал – 540 (чим він менший, тим вища позиція). Про це повідомляє Інформатор.

Перше місце у рейтингу посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка, друге – Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, третє – Львівський національний університет імені Івана Франка. Четвертим став Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, а п’ятим – Національний університет “Львівська політехніка”.

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу використали найавторитетніші серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: “Топ-200 Україна”“Scopus” та “Бал ЗНО на контракт”, кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Торік у цьому ж рейтингу університет Переяслава був на 197 місці.

Нагадаємо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі приєднався до сервісу Дія.QR. Студенти, співробітники, відвідувачі та абітурієнти можуть ділитися копіями цифрових документів за допомогою мобільного застосунку “Дія”.

Нагору