ЖИТТЯ

14-річний хлопець не зміг отримати паспорт у рідному Мелітополі: йому допомогли в Переяславі

Через бойові дії хлопець не зміг отримати паспорт на рідній Запоріжчині. Його родина перебралася до Переяслава, де йому допомогли з оформленням документа.

Родина 14-річного Тимофія вимушено переїхала із Мелітополя (Запорізька область) до Переяслава через військову агресію російської федерації. Хлопець саме мав отримувати паспорт громадянина України після досягнення відповідного віку. Як неповнолітнім переселенцям оформити паспорт, Інформатору розповіли у Переяславському відділі ЦМУ Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Напередодні війни Тимофій подав заяву до Мелітопольського відділу УДМС у Запорізькій області, але отримати паспорт через воєнні дії не зміг. Заяву про отримання паспорта перенаправили з Мелітопольського відділу до Переяславського завдяки зусиллям працівників останнього. Вони перевірили всі необхідні документи для прийняття рішення про надання документа у формі картки. У середині липня Тимофій отримав свій довгоочікуваний документ.

Нагадуємо, нещодавно ми розповідали, як відновити паспорт та куди звернутись у разі втрати. Варто розуміти, що на період воєнного стану можливі затримки з оформлення паспортних документів. Як, не виходячи з дому, перевірити, чи готові документи, дізнавайтеся за посиланням.

Нагору