ГРОШІ

В Україні збирають монети для допомоги ЗСУ: як долучитися

В Україні збирають монети, які люди вже не використовують. Кошти перераховуватимуть на потреби ЗСУ.

Відучора в Україні стартувала благодійна акція “Смілива гривня”. Її реалізує Нацбанк спільно з “Ощадбанком” та “ПУМБом”.  Протягом наступних трьох місяців у всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний Telegram-канал Національного банку України.

Багато розмінних монет, зокрема номіналами 10 та 50 копійок, люди часто не використовують для готівкових розрахунків, тож вони просто лежать у скарбничках чи кишенях. А ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Як долучитися? Пункти мобілізації монет на підтримку ЗСУ відкриті у відділеннях “Ощадбанку” та “ПУМБу” практично в усіх регіонах країни, де можлива безпечна робота банків. Також можна організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах.

Нагадуємо, нещодавно Національний банк України заборонив обмінникам інформувати про курси валют поза межами кас. Чи дослухалися у Переяславі, дізнавайтеся за посиланням.

Нагору