ЖИТТЯ

Ракетний терор триває: зранку окупанти випустили чотири “Калібри” з моря, Вінничину атакували гіперзвуковими “Кинджалами”

Окупанти продовжують ракетний терор в Україні. Зранку вони знову завдали масштабної атаки.

Сьогодні, 8 серпня, близько 10-ї ранку окупанти випустили чотири крилаті ракети морського базування типу “Калібр” з акваторії Чорного моря. Протиповітряна оборона Повітряних Сил збила усі цілі. Про це повідомили на Facebook-сторінці командування Повітряних Сил ЗСУ, передає Інформатор.

Одну ракету знищили на Одещині зенітним ракетним підрозділом повітряного командування “Південь”. Інші три ліквідували в центральній частині України зенітними ракетними підрозділами ПК “Центр”.

Також у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що 7 серпня по військових об’єктах у Вінницькій області російські окупанти застосували гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М “Кинджал”. Це найновіший тип ракет, які має на озброєнні росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році, їх випустили усього кілька десятків. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети сягає понад 12 тис. км/год.

Зазначають, що тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в Збройних Силах України засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати її.

Нагадаємо, що 2 серпня окупанти завдали ракетного удару з району Каспійського моря. Сім із восьми ракет збили наші сили ППО.

Нагору