ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футболу в цифрах: підбиваємо підсумки першого кола

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Після першого кола чемпіонату Переяславщини з футболу в турнірній таблиці залишилося кілька нулів. Жодного разу не програвала Семенівка (Студениківська ТГ), досі не вигравали Лецьки (Циблівська ТГ). Також у перших семи турах зафіксували лише одну нічию – між Семенівкою та Вовчковом (Переяславська ТГ). Про інші статистичні цікавинки розповість Інформатор.

Голи

У трьох матчах сьомого туру команди забили 17 м’ячів, у середньому – 5,6 за гру. Особливо порадували вболівальників голами “Матадор” (Переяслав) та “Переяслав”, які на двох відзначилися вісім разів. Загалом же у першому колі було забито 127 м’ячів, що становить понад 6 за гру в середньому. Найрезультативнішим залишається шостий тур, у якому команди відзначилися 31 раз.

Загалом 53 футболісти мають у своєму активі голи після першого кола. Павло Лисенко із “Переяслава” з 8 м’ячами очолює гонку бомбардирів. За ним із 7 м’ячами йде Олег Розовик із Вовчкова, який тривалий час впевнено лідирував. Їх переслідують Василь Ткачук, Максим Євпак (обоє із “Матадора”), Євген Левченко (Семенівка) та Владислав Басюк (Лецьки), у яких по 5 забитих м’ячів. Ще вісім футболістів, які забили по чотири рази, можуть в будь-який момент увірватися до цієї гонки.

Щодо результативності команд, то тут все очевидно. Семенівка і забиває найбільше (30 м’ячів), і пропускає найменше (7). Проблеми з результативністю є у “Буртів” (Переяслав), які у шести матчах забили шість голів. Натомість над захистом варто попрацювати Лецькам, вони пропустили 45 м’ячів (у середньому – 7,5 за гру).

Картки

Дев’ять жовтих карток показали арбітри у сьомому турі. Чотири із них отримали футболісти “Переяслава”, ще по дві – із “Матадора” та “Буртів”, одну – із дівичківського “Дніпра”.

Загалом у першому колі гравці отримали 61 жовту картку та 3 червоні. Вовчків виявився найгрубішою командою – 14 жовтих та дві червоні. Не надто відстав і “Матадор” – 14 жовтих, 1 червона. “Переяслав” увірвався у трійку грубіянів із 11 “гірчичниками”. Лецьки у цьому компоненті демонструють аномальні результати – без дисциплінарних покарань взагалі.

Серед гравців-порушників лідирують вовчківчани Олександр Галицький та Олег Розовик, у них по три жовті картки та по одному вилученню. Наразі обидва відбувають триматчеву дискваліфікацію за образи та погрози арбітру матчу. Олександр Чабаненко із “Матадора” має в пасиві дві жовті картки та одне вилучення. За крок до одноматчевої дискваліфікації через перебір карток Павло Лисенко (“Переяслав”) та Олексій Кузьменко (“Матадор”), у них по три “гірчичники”. Ще п’ятеро гравців – Андрій Бончев (“Бурти”), Юрій Кривенко (“Матадор”), Артем Аландарєв (“Переяслав”), Ілля Западнюк (Семенівка) та Владислав Василенко (“Дніпро”) – мають по дві жовті картки.

Глядачі

За приблизними підрахунками арбітрів, матчі сьомого туру побачили 500 глядачів. Найбільше вболівальників – 250 – було у Дем’янцях, де “Матадор” приймав “Переяслав”. Гру між Лецьками та “Буртами” провели у Циблях, де зібралося 150 людей. А протистояння Вовчкова та “Дніпра” побачили 100 фанатів футболу.

Загалом на матчах першого кола було 3 тисячі 320 вболівальників. У середньому одну гру відвідує приблизно 159 людей. Найпопулярнішим (650 глядачів) поки що є четвертий тур, у якому на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі “Дніпро” приймав Семенівку, а “Переяслав” – “Бурти”.

Нагадаємо, що у сьомому турі Вовчків розромно програв “Дніпру”. Таким чином боротьба за “бронзу” йтиме між трьома командами.

Віталій Усик

Нагору