ЖИТТЯ

Голів, карток та глядачів стає все більше: 4 тур чемпіонату Переяславщини в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Після чотирьох турів чемпіонату Переяславщини з футболу без поразок йдуть Семенівка (Студениківська ТГ) та Вовчків (Переяславська ТГ). Без перемог досі “Бурти” (Переяслав) та Лецьки (Циблівська ТГ). При цьому “Бурти” нарешті забили свої перші м’ячі, й тепер всі команди цьогоріч мають голи в активі. Цікаво, що із 12 матчів турніру лише один завершився внічию – між лідерами. Про інші статистичні цікавинки розповість Інформатор, інформаціний партнер футбольного чемпіонату.

Голи

Тенденція збільшення кількості голів з кожним туром триває. У четвертому стався черговий рекорд – 18 забитих м’ячів, 6 у середньому за матч. Традиційно порадував результативністю матч за участі Лецьок, пропускає ця команда багато – 25 за три гри. Тож всі, хто ще не зіграв із нею, можуть не лише здобути легкі три очки, а й значно покращити свою статистику м’ячів. Семенівка, Вовчків та “Матадор-Університет” (Переяслав) це вже зробили, тож і лідирують в рейтингу найзабивніших із 18, 17 та 12 голами відповідно.

Гонку бомбардирів надалі очолює вовчківчанин Олег Розовик, який після дубля в четвертому турі має 7 забитих м’ячів. Його переслідувач Василь Ткачук в цьому турі не мав шансів скоротити відставання, оскільки його “Матадор” був без суперника. Натомість, Ігор Запісочний із того ж Вовчкова, оформивши хет-трик у ворота Лецьок, із чотирма голами приєднався до когорти найкращих стрільців.

Картки

Було у четвертому турі не лише найбільше голів, а й найбільше карток. 10 жовтих карток у трьох матчах. Семенівка особливо постаралася – 4 попередження. Однак за загальною кількістю таких покарань досі лідирує “Матадор” – 9 жовтих та одна червона картка. Далі із 7 жовтими йде Вовчків, а замикає трійку грубих команд Семенівка – 6 “гірчичників”. Надалі без дисциплінарних покарань виступають Лецьки. Щоправда, за чисту гру очок не дають.

Уже з’являються футболісти, які наближаються до дискваліфікації на один матч через перебір жовтих карток (їх слід назбирати чотири). У Андрія Бончева (“Бурти”) та Іллі Западнюка (Семенівка) є по дві жовті картки. Загалом попередження вже отримували 30 футболістів. А Олександр Чабаненко із “Матадора” ще й вилучитися встиг.

Глядачі

Цей тур став “най-най” у всіх пунктах – найрезультативнішим, найгрубішим та найвідвідуванішим. За приблизними підрахунками арбітрів, 650 людей подивилися матчі четвертого туру. І абсолютний рекорд цьогорічного чемпіонату – 350 вболівальників на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі під час протистояння “Дніпра” (Дівички) та Семенівки. Цікаво, що на матчі місцевих команд на цьому ж стадіоні за дві години до цього зібралося менше глядачів – 250. У Вовчкові на розгром Лецьок прийшли подивитися 50 людей.

Нагадаємо, що з повним оглядом четвертого туру ви можете ознайомитися за посиланням. Також там є фотодобірка із двох матчів.

Віталій Усик

Нагору