ЖИТТЯ

Скейтпарк, дитяча зона, кінотеатр: у Переяславі розбудовують вуличний простір

У Переяславі небайдужі люди розбудовують вуличний громадський простір “Зустріч”. Яким він буде?

Для покращення комфорту життя небайдужі переяславці почали займатися розбудовою вуличного простору в парку Шевченка. Тут буде скейтпарк, дитяча зона, вуличний кінотеатр, місце відпочинку із безкоштовним Wi-Fi від компанії ХатаNet. Про це Інформатору розповів депутат міськради та ініціатор цього проєкту Андрій Іващенко.

– Ніхто не знає достеменно, що тут буде у підсумку, адже так працює концепція громадських зон, – пояснив Іващенко. – Це має бути місце тяжіння, куди люди приходитимуть, щоб поспілкуватися, отримати додаткові послуги чи враження. Це мультипростір, який поступово змінюватиметься відповідно до потреб саме тих людей, які сюди приходитимуть. У багатьох країнах такі простори використовують навіть для того, щоб проводити навчальні заняття.

Додав, що Переяславська громада завдяки грантовому проєкту “Мріємо та діємо” розбудовує молодіжний центр у приміщенні Центру культури та мистецтв. Тож таким чином вирішили розширитися у відкритий простір і гармонійно все поєднати.

Зараз допомагають хто чим може. Хтось приносить матеріали, інструменти, хтось допомагає майструвати лавки, смітники. Деякі вже приходять з ноутбуками, щоб попрацювати на природі. Юні помічники у вільний час долучаються до роботи та допомагають облаштовувати скейтпарк, на який лише за два дні назбирали 19 тисяч гривень.

– У всіх є різні інтереси, але кожен бажає відпочити. Чи це до війни, чи під час війни ми багато працюємо, тому маємо право на дозвілля. За чим ми їдемо на відпочинок? За емоціями. Тому ми намагаємося створити щось, що приноситиме емоції прямо тут, – резюмував Андрій Іващенко.

Нагадаємо, що сьогодні та завтра у Переяславі пройдуть кілька цікавих заходів. Анонси – за посиланням.

Яна Малишко

Відео: Дмитро Кусай

Нагору