Шарлотку “Антонівський міст” присвятили ЗСУ. Вже звучить апетитно, чи не так?
Сезон яблук розпочався. Існує безліч рецептів з цим фруктом, але поєднання м’якого тіста з кислуватими яблуками не залишить байдужими ваші смакові рецептори. Всі українці та світ у захваті від точної роботи ЗСУ по Антонівському мосту, що на Херсонщині. Саме тому для рецепту шарлотки вирішили взяти співзвучний сорт яблук – Антонівка, і запекти їх у ніжному тісті. Інформатор дізнався про цей рецепт на сайті відомого кухара Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 4 яблука сорту “Антонівка”
- 4 курячі яйця
- 150 грамів цукру
- 160 грамів борошна (+1 ст. л. для “французької сорочки”)
- 20 грамів вершкового масла 82,5%
- 1 ч. ложка кориці
Приготування:
- Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Вбийте у миску 4 курячі яйця та всипте 150 г цукру. Збивайте віничком до моменту, поки суміш не стане білішого кольору. Частинами додавайте у миску борошно та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою.
- Помийте 4 яблука. Розріжте кожне навпіл та виріжте серцевину. Наріжте яблука скибочками приблизно однакової товщини. Викладіть у миску та притрусіть корицею, перемішайте.
- Обережно за допомогою лопатки вмішайте яблука у тісто. Намагайтеся зробити так, аби вони рівномірно розподілилися масою.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом жирністю 82,5% та притрусіть 1 ст. л. борошна. Потрусіть форму з боку в бік, аби борошно розподілилося всією поверхнею, зробивши “французьку сорочку”.
- Викладіть тісто з яблуками у форму. Поставте шарлотку у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою. За потреби трохи збільште час приготування.
- Готовій шарлотці дайте охолонути, лише після цього дістаньте з форми. Подавайте із кулькою пломбіру, за бажанням притрусіть цукровою пудрою та корицею.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.