ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте шарлотку “Антонівський міст” від Клопотенка

Шарлотку “Антонівський міст” присвятили ЗСУ. Вже звучить апетитно, чи не так?

Сезон яблук розпочався. Існує безліч рецептів з цим фруктом, але поєднання м’якого тіста з кислуватими яблуками не залишить байдужими ваші смакові рецептори. Всі українці та світ у захваті від точної роботи ЗСУ по Антонівському мосту, що на Херсонщині. Саме тому для рецепту шарлотки вирішили взяти співзвучний сорт яблук – Антонівка, і запекти їх у ніжному тісті. Інформатор дізнався про цей рецепт на сайті відомого кухара Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 4 яблука сорту “Антонівка”
  • 4 курячі яйця
  • 150 грамів цукру
  • 160 грамів борошна (+1 ст. л. для “французької сорочки”)
  • 20 грамів вершкового масла 82,5%
  • 1 ч. ложка кориці

Приготування:

  1. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Вбийте у миску 4 курячі яйця та всипте 150 г цукру. Збивайте віничком до моменту, поки суміш не стане білішого кольору. Частинами додавайте у миску борошно та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою.
  2. Помийте 4 яблука. Розріжте кожне навпіл та виріжте серцевину. Наріжте яблука скибочками приблизно однакової товщини. Викладіть у миску та притрусіть корицею, перемішайте.
  3. Обережно за допомогою лопатки вмішайте яблука у тісто. Намагайтеся зробити так, аби вони рівномірно розподілилися масою.
  4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом жирністю 82,5% та притрусіть 1 ст. л. борошна. Потрусіть форму з боку в бік, аби борошно розподілилося всією поверхнею, зробивши “французьку сорочку”.
  5. Викладіть тісто з яблуками у форму. Поставте шарлотку у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою. За потреби трохи збільште час приготування.
  6. Готовій шарлотці дайте охолонути, лише після цього дістаньте з форми. Подавайте із кулькою пломбіру, за бажанням притрусіть цукровою пудрою та корицею.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Нагору