ЖИТТЯ

На яких підставах іноземці можуть продовжити термін перебування на території України

Скільки днів іноземці та люди без громадянства можуть перебувати в Україні та як збільшити цей термін? Розповіли у міграційній службі.

Іноземці чи люди без громадянства можуть тимчасово перебувати на території України протягом дозволеного візою терміну перебування. Громадяни держав з безвізовим порядком в’їзду можуть перебувати на території України не більше ніж 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України. У Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області розповіли Інформатору, що робити іноземцям, якщо строк перебування закінчується.

Продовжити строк перебування в Україні можна на підставі:

  • подання заяви про отримання дозволу на імміграцію;
  • подання заяви про набуття громадянства України;
  • наявності підстав, які не дають змоги виїхати з України;
  • інші випадки, коли виникає необхідність продовження строку перебування (лікування, вагітність, догляд за хворим членом родини, оформлення спадщини, виконання службових обов’язків іноземним кореспондентом або представником іноземного засобу масової інформації тощо).

Заяви про продовження строку перебування на території України подаються не раніше ніж за десять та не пізніше ніж за три робочі дні до закінчення такого строку. За порушення іноземцями строку перебування передбачена адміністративна відповідальність.

Обчислити строк перебування можна за допомогою сервісу “Міграційний калькулятор”.

Нагадуємо, нещодавно ми розповідали, як відновити паспорт та куди звернутись у разі втрати. Варто розуміти, що на період воєнного стану можливі затримки з оформлення паспортних документів. Як, не виходячи з дому, перевірити, чи готові документи, дізнавайтеся за посиланням.

Нагору