Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили ще на три місяці

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили. Верховна Рада проголосувала за це.

15 серпня на засіданні Верховна Рада України ухвалила закон “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” до 21 листопада 2022 року та закон “Про продовження строку проведення загальної мобілізації”. За обидва проголосували 328 нардепів. Про це повідомляє Інформатор. посилаючись на публікації депутатів та вітчизняних ЗМІ.

У першому законі прописано, що “строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 5 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб”. Ухвалення закону “сприятиме вжиттю адекватних заходів, спрямованих на відбиття збройної агресії Російської Федерації проти України”, – зазначено у першому законі, який вніс до парламенту президент України Володимир Зеленський.

Другим законом “проведення загальної мобілізації продовжується з 23 серпня 2022 року на 90 діб”.

“Очевидне рішення, очевидні причини. Україна завжди прагнула й прагне миру та багато разів у різних переговорних форматах пропонувала російському керівництву закінчити війну та звільнити українську землю від окупації. Але поки що Росія вірить у терор, перебуває в полоні своїх пропагандистських ілюзій і досі сподівається, що нібито зможе чогось досягти різними формами шантажу. Не зможе”, – пояснив напередодні Володимир Зеленський причини продовження воєнного стану.

Це вже четверте продовження дії воєнного стану протягом цього року.

Нагадаємо, що російські війська зазнають втрат в Україні. Наскільки ослабла їхня армія за останній тиждень, дізнавайтесь тут.

Нагору