ВЛАДА

У Переяславі тим, хто прихистив переселенців, компенсували понад 700 тисяч гривень

Для тих, хто офіційно прихистив переселенців, передбачені виплати. Це – компенсація витрат за проживання.

Власникам житлових приміщень, які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам, передбачені виплати із державного, місцевого бюджетів чи то будь-яких додаткових джерел. За один день перебування одного переселенця мають виплачувати 14 гривень 77 копійок. Це – компенсація витрат на проживання, зокрема для покриття комунальних послуг. У Переяславській громаді протягом чотирьох місяців – із квітня до липня включно – вже виплатити такої компенсації 704 тисячі 809 гривень 63 копійки. Про це під час засідання виконкому 16 серпня повідомила керуюча справами виконкому міськради Переяслава Тетяна Гич, передає Інформатор.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів від 19 березня, для отримання компенсації необхідно подати заяву до виконавчих органів міської або сільської ради. При розгляді заяви уповноважені особи із міської або сільської ради мають право перевірити факт розміщення внутрішньо переміщених осіб, прибувши за вказаною в заяві адресою.

У зв’язку з кадровими змінами у виконавчих органах Переяславської міськради вчора, зокрема, під час засідання виконкому оновили склад комісії щодо надання компенсаційних витрат. До нього входять як працівники міськради, так і старости сіл громади та навіть голови ОСББ.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому затвердили розміри щомісячної плати у мистецьких школах Переяслава. Чи змінилися вони, порівняно з минулорічними, дізнавайтесь за посиланням.

Фото із сайту міської ради

Нагору