ЖИТТЯ

У Переяславі презентували “Афоризми Григорія Сковороди”: депутат Верховної ради допоміг в цьому

У Переяславі презентували брошуру “Афоризми Григорія Сковороди”. Спонсором цього став ексдепутат Верховної ради України Іван Заєць.

19 серпня, у меморіальному музеї Григорія Сковороди відбувся захід присвячений презентації Афоризмам Григорія Савича. Виступило багато гостей. Згадали творчість та біографію українського філософа. Організатором заходу був Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”. Інформатор теж прийняв в цьому участь та поділиться з вами.

На початку презентації виступив директор переяславської музичної школи ім. Павла Синиці Вадим Ноздровський. Він виконав мелодію на сопілці. Після, були промови від ректора та директора бібліотеки університету Григорія Сковороди в Переяславі. Також з привітальним словом виступив Гендиректор НЕІЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич. Не обійшлося і без музичного супроводу від Аліни Брик.

Головною темою заходу була презентація брошури “Афоризми Григорія Сковороди”, яку створили працівники заповідника “Переяслав”. До брошури увійшли різні афоризми письменника, з усіх його рукописів та публікацій.

Головним спонсором та втілювачем цієї ідеї став український політик, народний депутат Верховної Ради України Іван Заєць який сьогодні завітав до Переяслава та виступив на заході з промовою: “Не потрібно чекати закінчення війни, треба вже сьогодні ставати кращими, заглиблюватись в середовище патріотизму. І в поміч  нам є знакові постаті нашої культури та історії. Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, і я відношу Григорія Сковороду до таких постатей”.

Інна Більченко розпочинала захід

Ольга Шкіра, директор бібліотеки місцевого університету виступила з промовою

Інна Більченко подякувала Івану Зайцю за промову

Ректор Переяславського університету говорив про брошуру

Гендиректор НЕІЗ “Переяслав” доєднався до презентації

Гості заходу

Освітяни доєднались до презентації

Нагадаємо, що у Переяславі шестеро випускників із мультипредметного тесту отримали 200 балів. Детальніше читайте за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Нагору