ЖИТТЯ

Вражаюча Семенівка та новий бомбардир: 8 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Друге коло чемпіонату Переяславщини з футболу розпочалося зі змін у турнірній таблиці, що трапляється за наявності лише семи команд не так і часто. “Переяслав” на виїзді переміг Вовчків (Переяславська ТГ) 2:0 та замінив його на третьому місці. У восьмому турі, як і в першому, де зустрічалися ці ж пари суперників, всі команди, які програли, не змогли забити жодного м’яча. Про інші статистичні цікавинки традиційно розповідає Інформатор.

Голи

У восьмому турі команди забили 15 м’ячів, у середньому – 5 за гру. Це посередня результативність турніру. Однак подякувати тут слід передусім Семенівці (Студениківська ТГ), яка забила аж 11 м’ячів, і Лецькам (Циблівська ТГ), які їх пропустили. Після цього голепаду Семенівка має просто неймовірну статистику забитих/пропущених – 41-7. А також – нового претендента від своєї команди на “золоту бутсу”. Петро Висоцький, відзначившись у воротах Лецьок чотири рази, із 8 голами посідає друге місце у гонці бомбардирів.

Павло Лисенко із “Переяслава” також у цьому турі спромігся на гол. Тож із 9 голами утримав своє лідерство. А от Олег Розовик із Вовчкова, у якого 7 голів, поки що може лише спостерігати, як його випереджають конкуренти. Він пропустив уже два матчі через дискваліфікацію, залишається іще один. Хто ще його обійде за цей час? Максим Євпак із “Матадора” (Переяслав), Євген Левченко із Семенівки чи ще хтось?

Картки

Спокійним у дисциплінарному плані видався цей тур. Лише п’ять жовтих карток отримали команди, що є найменшим показником у турнірі на рівні із першим туром. Тоді зустрічалися ці ж команди. Логіка у цьому є, оскільки у двох матчах із трьох два явні лідери приймають двох головних аутсайдерів. Бійні там ну ніяк не виходить. Але, як не дивно, саме лідери – Семенівка та “Матадор” – у цьому турі отримали по дві жовті картки. Ще одна – у “Переяслава”.

А в загальному заліку команд-грубіянів у лідери вийшов “Матадор” – 16 жовтих та одна червона картка. Він випередив Вовчків, у якого 14 жовтих та дві червоні картки. Трійку закриває “Переяслав” із 12 жовтими. А Лецьки досі вражають своєю аномальною “чистотою” – без дисциплінарних покарань.

Також нагадаємо, що двоє футболістів перебувають на відстані одного попередження до одноматчевої дискваліфікації. Павло Лисенко із “Переяслава” та Олексій Кузьменко із “Матадора” вже назбирали по три “гірчичники”.

Глядачі

Восьмий тур не став особливим і щодо відвідування. Його матчі, за приблизними підрахунками від арбітрів, побачили 400 вболівальників. Це не найменше (320 у третьому турі), але й до цьогорічного рекорду (650 у четвертому) дуже далеко. Найбільше – 250 глядачів – було на центральному матчі у Вовчкові, де місцева команда приймала “Переяслав”. 100 людей побачили у Дем’янцях переяславське дербі між “Матадором” та “Буртами”. А ще пів сотні стали свідками домашнього розгрому Лецьок потужним колективом із Семенівки.

Нагадаємо, що Інформатор традиційно підготував і детальний огляд матчів восьмого туру. Читайте – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору