Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Дві вакцини від коронавірусу змінили назви: чи будуть дійсні сертифікати

Дві вакцини від коронавірусу змінили назву. Що буде із сертифікатами?

29 липня у зв’язку зі змінами в реєстрації виробника вакцину Janssen перейменували на Jcovden, а вакцину Moderna – на Spikevax. COVID-сертифікати, згенеровані до зміни назв, залишаються чинними. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Міністерство охорони здоров’я України.

Повторно генерувати документ чи перевипускати його pdf-версію не потрібно. Усі раніше випущені сертифікати зберігають чинність. Зокрема, навіть якщо на ампулі вакцини ви бачили одну з цих назв, а у COVID-сертифікаті – іншу, то відобразилась правильна змінена назва.

Зміни носять винятково юридичний характер і не впливають на якість, склад вакцин чи їхню дієвість. Також вакцинованим українцям варто знати: якщо вони щепились новою вакциною Comirnaty Tris/Sucrose, в COVID-сертифікаті все одно буде відображатись назва Comirnaty, оскільки це та ж вакцина, тільки в зручнішій формі транспортування та збереження.

Зазначимо, що зараз в Україні доступні лише три вакцини проти COVID-19: Comirnaty від Pfizer, CoronVac та Jcovden від Johnson & Johnson. Зокрема, 100 тисяч останньої завезли в Україну 4 серпня в межах міжнародної ініціативи COVAX. Вакцину вже доставили у 21 область та місто Київ.

Раніше ми розповідали, як збити температуру, якщо немає ліків. Поради від МОЗ читайте тут.

Нагору