ЖИТТЯ

Українці зібрали 5 мільйонів гривень на реабілітацію захисників “Азовсталі”: що позитивного було цього тижня

Starlink вдвічі знизив абонплату для українців, а в Одеській області на аукціоні продали херсонський кавун за дві тисячі гривень. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Українці за добу зібрали 5 млн гривень на реабілітацію захисників “Азовсталі”

Українці за добу зібрали 5 мільйонів гривень на реабілітацію захисників Маріуполя. Про це повідомив гурт Kalush Orchestra, який оголосив збір.

Так, у День Незалежності України Kalush Orchestra закликав українців зробити символічний донат (24 гривні) на реабілітацію захисників.

“Всього за добу нам з вами вдалося зібрати 5 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на реабілітацію мужніх захисників Маріуполя. Українці, ви неймовірні! Дякуємо кожному, хто донатив та долучився до нашого збору”, — йдеться в повідомленні.

СБУ затримала російського розвідника, який корегував удари по школах Миколаєва

У прифронтових районах Миколаївської області СБУ затримала агента військової розвідки зс рф. Він передавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих «залякувальних» ракетних обстрілів. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Встановлено, що за його “наводкою” окупанти зруйнували та пошкодили декілька об’єктів військової інфраструктури, завдали нищівного удару по двох школах у Миколаєві. Також зловмисник збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф у обласному центрі частково чи повністю зруйновані 3 вищі навчальні заклади, 2 технікуми та понад 10 шкіл. СБУ встановила, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки рф після 24 лютого.

Чоловік був активним учасником дискусій у численних Телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх антиукраїнських поглядів і відверто просував російські наративи. Під час обшуку за місцем проживання затриманого поліція знайшла мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Starlink вдвічі знизив абонплату для українців

Компанія SpaceX Ілона Маска майже вдвічі знизила вартість місячної абонплати за користуванням послугою супутникового інтернету Starlink. Нова ціна автоматично почала діяти з 24 серпня і тепер українці платитимуть не 100 доларів, а 60 на місяць. Про зниження тарифу українських користувачів проінформували у розсилці по e-mail, у  itc.ua.

У Starlink вирішили переглянути цінову політику та зменшити тариф для окремих країн з огляду на “місцеві ринкові умови”. Варто зазначити, що це не тимчасова акція, а саме нова ціна, яка діятиме до наступного перегляду тарифної політики. При цьому, одночасно з Україною зниження ціни отримали ще кілька країн, зокрема й сусідня Польща.

В Одеській області на аукціоні продали херсонський кавун, який здолав 900 кілометрів

В Южному Одеської області на аукціоні продали кавун, який вивезли з окупованого Херсона. Гроші підуть на ЗСУ. Про це повідомила журналістка Ольга Годовенко.

Господар кавуна розповів, що його виростили на Голопристанщині. З Херсонської області везли аж 8 днів, бо замість прямого шляху довелося здолати 900 кілометрів. Продали кавун на аукціоні за 2 тисячі гривень. Виручені кошти від продажу підуть на допомогу ЗСУ. На аукціоні зазначили, що це кавун – символ того, що наступного року таких херсонських кавунів у Южному буде багато.

На честь України назвали 20 вулиць і площ у 14 країнах

У 14 країнах світу на знак солідарності з Україною перейменували честь нашої держави загалом близько 20 вулиць і площ. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

“На сьогодні в рамках кампанії “Ukraine Street” на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої країни близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу. Це Чехія, Польща, Литва, Латвія, Албанія, Словаччина, Норвегія, Канада, Угорщина, Естонія, Швеція, Франція, Ісландія, Люксембург, США”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що QR-коди стають все популярнішими. Як ними безпечно користуватись, дізнавайтесь тут. 

Нагору