ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте запашний яблучний пиріг

Ніжний яблучний пиріг не залишить нікого байдужим. Це ідеальне частування до чаю або кави в прохолодну погоду.

Шарлотка з яблуками або ж просто яблучний пиріг – класика в списку простих домашніх десертів. У багатьох вона асоціюється з теплими спогадами, тож в перші прохолодні дні осені варто приготувати саме цю страву. Інформатор розповість детальніше про  рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 3 курячі яйця
  • 3-4 склянки цукру
  • 2 яблука
  • кориця за смаком

Приготування:

  1. Яблука почистіть від шкірки і серцевини. Найкраще підійдуть тверді сорти.
  2. Яйця добре збийте на високих обертах міксера, поступово досипаючи цукор. Збивайте до пухкої білої маси і до повного розчинення цукру.
  3. Вимкніть міксер, просійте в яєчну суміш борошно і на найнижчих обертах міксера об’єднайте складові до однорідності.
  4. Вилийте тісто в застелену пергаментом форму (діаметром 20 см). Зверху викладіть порізані шматочками яблука, притрусіть корицею, можна ще ванільним цукром.
  5. Випікайте в попередньо розігрітій до температури 180 градусів духовці близько 50 хвилин.
  6. Витягуйте пиріг з форми, коли охолоне.
  7. Притрусіть цукровою пудрою.

Нагору