ЖИТТЯ

Висоцький vs Лисенко, Лецьки vs жовті картки: 10 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Після десяти турів чемпіонату Переяславщини з футболу вималювалися основні фаворити та аутсайдери. Семенівка (Студениківська ТГ) має найбільші шанси здобути чемпіонство, “Матадор-Університет” (Переяслав), скоріше за все, стане другим. А “Переяслав” та дівичківський “Дніпро” поборються за “бронзу”. Аутсайдери мають розміститися в такому порядку: Вовчків (Переяславська ТГ), “Бурти” (Переяслав), Лецьки (Циблівська ТГ). А Інформатор традиційно розповідає про статистичні цікавинки туру, що минув.

Голи

У десятому турі команди загалом забили 12 м’ячів – у середньому 4 за гру. Гірший показник був лише у попередньому турі, коли забивали в середньому тричі за матч. Підвели щодо результативності Лецьки: і забити не змогли, й пропустили як для себе надто мало – лише тричі.

У гонці бомбардирів практично нічого не змінилося. З-поміж лідерів цього туру по одному разу забили Петро Висоцький із Семенівки та Олег Розовик із Вовчкова. Тепер у Павла Лисенка із “Переяслава” та Висоцького – по 9 м’ячів, а у Розовика – 8. Висновки тут робити зарано. На те це й районний чемпіонат, що у будь-якому матчі хтось може наколотити 3-5 м’ячів і вирватися в лідери.

Картки

7 жовтих карток у турі – досить посередній показник. Але відзначимо, що відразу після триматчевої дискваліфікації жовту картку отримав Олег Розовик. Таким чином зараз він офіційно є найгрубішим гравцем чемпіонату – 4 жовті картки, дві з яких трансформувалися у червону. На межі дискваліфікації перебувають Олексій Кузьменко та Юрій Кривенко із “Матадора”, а також Павло Лисенко із “Переяслава”. Погодьтесь, цікаво, що найкращі бомбардири опинилися й серед головних порушників.

Історичний для цьогорічного турніру випадок трапився на університетському стадіоні, де “Матадор” приймав Лецьки. Лецьківчани аж у восьмому матчі отримали свою першу (!) жовту картку. Відзначився у цьому Микола Вергун. Щоправда, це не особливо впливає на загальну статистику: Лецьки й надалі залишаються “найчистішою” командою чемпіонату. Натомість, “Матадор” – найгрубіший, його гравці вже назбирали 21 жовту картку та 2 червоні.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, матчі десятого туру подивились 400 вболівальників. Найбільше було у Вовчкові, куди завітав діючий чемпіон Семенівка, – 250. Цікаве протистояння “Дніпра” та “Буртів” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі побачили 100 людей. А першу гру “Матадора” на університетському стадіоні цього сезону відвідали пів сотні фанатів футболу.

Нагадаємо, що “Дніпро” завдяки перемозі над “Буртами” обійшов Вовчків і наздогнав “Переяслав” у турнірній таблиці. Боротьба за “бронзу” загострилася. Детальний огляд туру – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору