ЖИТТЯ

Багато вболівальників, карток, емоцій, але не голів: 9 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Дев’ятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу, який відбувся 27 серпня, видався багатим на емоції, суперечливі моменти, дисциплінарні покарання та кількість вболівальників. Все це й компенсувало аномально низьку результативність. Детальніше про статистичні цікавинки традиційно розповідає Інформатор.

Голи

У дев’ятому турі офіційно завершилися лише два матчі із трьох. У них команди забили шість голів, тобто в середньому 3 за гру. Безумовно, це найнижчий показник у цьогорічному чемпіонаті. Попередній антирекорд був у першому турі, коли забивали в середньому 4,3 м’ячі за матч. Навіть якби “Переяслав” та “Дніпро” (Дівички) закінчили своє протистояння і раптом не роззабивалися наприкінці, то статистика аж ніяк не змінилася б (там “Переяслав” вигравав 2:1).

Тепер зрозуміло, навіщо цьому турніру Лецьки (Циблівська ТГ). Їхні матчі постійно вражають результативністю. А як тільки у них вихідний – ось і маєте, звичайні футбольні рахунки.

Зрозуміло, що й у гонці бомбардирів нічого суттєво не змінилося. З-поміж лідерів забитим м’ячем відзначився лише Максим Євпак із “Матадора” (Переяслав), він зрівнявся із Олегом Розовиком із Вовчкова (Переяславська ТГ), у якого 7 голів. Красивенний свій десятий гол у турнірі зі штрафного вколотив Павло Лисенко із “Переяслава”, втім, оскільки результат матчу наразі анульований, то і гол зарахувати до активу не можна. Якщо ж дисциплінарний комітет вирішить, що матч слід дограти, то Лисенко лише закріпиться на чолі перегонів голеадорів.

Картки

11 жовтих та 2 червоні картки – цей тур офіційно став найгрубішим у чемпіонаті. При цьому в статистику увійшли лише два завершені матчі. Щоправда, у матчі “Бурти” (Переяслав) – Вовчків арбітр показав лише одну жовту картку, всі інші дисциплінарні покарання припали на “поєдинок за чемпіонство” між Семенівкою (Студениківська ТГ) та “Матадором”. Футболісти Семенівки отримали 6 жовтих карток, дві з яких трансформувалися в червону для Андрія Полуденного. А гравці “Матадора” побачили перед собою жовте світло чотири рази. Орлін Стайков на додачу отримав пряму червону за зрив потенційно гольової атаки.

Тож “Матадор” впевнено закріпився на позиції найгрубішої команди турніру – загалом 20 жовтих та 2 червоні картки. У Семенівки – 15 жовтих та 1 червона картка, а у Вовчкова – 14 жовтих та 2 червоні. До Павла Лисенка із “Переяслава” та Олексія Кузьменка із “Матадора”, які опинилися на межі дискваліфікації через перебір карток, приєднався Юрій Кривенко із “Матадора”. Він цього туру отримав свою третю жовту.

Глядачі

Також цей тур став найпопулярнішим серед вболівальників. Це й не дивно – два топові поєдинки плюс один, який завершився сенсаційним результатом. Центральний матч туру Семенівка – “Матадор” побачили 300 вболівальників, за підрахунками арбітрів. Приблизно стільки ж зібралося на скандальний поєдинок “Переяслава” та “Дніпра” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. Тут же двома з половиною годинами раніше “Бурти” та Вовчків зібрали сотню прихильників футболу. Тобто загалом 700 людей наживо побачили суботні матчі. Рекорд четвертого туру, де було 650 фанатів, перевершено.

Нагадаємо, що в неділю у Переяславі провели традиційний мініфутбольний турнір Кубок Куклера. Семенівка здобула перемогу.

Віталій Усик

Нагору