ЖИТТЯ

Сільський клуб на Переяславщині визнали непридатним: чи зноситимуть приміщення

На Переяславщині приміщення клубу визнали небезпечним. Що з ним буде надалі?

Сьогодні, 6 вересня, на засіданні виконкому міськради Переяслава затвердили акт візуального обстеження будівлі клубу у селі Харківці Переяславської ТГ на вул. Альтицькій, 30. Згідно з ним, вона “не придатна до подальшої експлуатації та не відповідає вимогам щодо надання якісних послуг населенню у сфері культури”. Необхідно обмежити доступ відвідувачів до клубу. Про це повідомляє Інформатор.

Виконкомівці поцікавилися, чи означає це рішення, що будівлю демонтують. Відповів міський голова Вячеслав Саулко:

– Цю будівлю ми обстежували перед початком навчального року, коли визначали місця для укриття. Спочатку провели візуальне обстеження, потім вже попрацювала наша комісія. У приміщенні перебувати просто небезпечно, підлога прогнила, може все завалитися. Зараз там розмістився невеличкий ФАП та бібліотека. Стоїть завдання перемістити їх кудись, можливо, в село Дем’янці. Саме ж приміщення не плануємо списувати й зносити. До нас приблизно пів року тому зверталася “Старостинська птахофабрика”, щоб допомогли в поселенні їхніх працівників. Як можливий варіант можна віддати їм в оренду це приміщення, за умови, що вони проведуть там капітальний ремонт. Але це поки що лише моя особиста думка.

Членкиня виконкому Раїса Голованова зазначила, що у рішенні варто було б замінити слова “не придатна до подальшої експлуатації” на, скажімо, “потребує капітального ремонту” або ж “не придатне для використання за призначенням”. Таким чином у майбутньому його можна буде використовувати для інших потреб, зокрема, віддати в оренду. Всі члени виконкому та міський голова погодилися з такими змінами.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому затвердили перелік учнів, які отримають стипендію від міської ради. Ознайомитися з ним можна за посиланням.

Віталій Усик

Фото надали у міській раді

Нагору