ЖИТТЯ

COVID-19 не зник: у лікарні Переяслава готуються до великого напливу хворих

У лікарні Переяслава пацієнт з COVID-19 у тяжкому стані перебуває в реанімаційному відділенні. Епідемія повертається.

Станом на 6 вересня у лікарні Переяслава перебуває 104 пацієнти, 13 із них – з COVID-19. З-поміж цих пацієнтів – 7 жителів Переяславської ТГ та 6 осіб із сіл інших ТГ Бориспільщини. Минулого тижня в міській лікарні було до 20 хворих із коронавірусом, у цей же період одужали 15 людей. Одна людина в тяжкому стані перебуває в реанімаційному відділенні. Про це Інформатору повідомила директорка лікарні Лариса Кузьменчук.

Вона закликала: “Оберігайтеся, носіть маски, бо воно є, і на жаль, нікуди не ділося. У нас вже розпочинається підготовка до великого напливу хворих”.

Нагадаємо, що протягом 2021 року від коронавірусу померли 339 осіб, з них – 69 жителів Переяславської ТГ, 143 жителі інших ТГ Бориспільщини та 127 осіб з інших районів Київської області. За 2020 рік в нашій лікарні від коронавірусу померли 122 людини, серед них – 17 осіб з Переяслава, 16 з Переяслав-Хмельницького району та 89 з інших районів.

Як уберегтися:

  • носіть маску у періоди сезонних захворювань;
  • дотримуйтесь дистанції та не ігноруйте вакцинальних програм;
  • тримайтеся на відстані від людей, у яких кашель або підвищення температури;
  • мийте руки з милом (щонайменше 20 секунд) або дезінфекційними засобами із вмістом спирту;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидайте серветку і мийте руки.

Нагадаємо, що нещодавно ми знімали відеорепортаж про те, як почувається хлопчик із Переяслава, у тілі якого під час операції залишили шматок тканини. Дивіться – тут.

Нагору