ЖИТТЯ

Як почувається хлопчик із Переяслава, у тілі якого під час операції залишили шматок тканини: відеорепортаж

У Переяславі в лікарні під час операції в тілі хлопчика залишили сторонній предмет. Дитину провідали заступник губернатора та народний депутат.

Нещодавно у Переяславі лікарі під час операції залишили сторонній предмет в тілі 7-річного хлопчика. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Через певний час після повторної операції, яку йому зробили в “Охмадиті”, до нього в гості завітали заступник голови Київської обласної державної адміністрації Віталій Власюк та народний депутат України Олександр Федієнко. Журналісти Інформатора бачили, як це було.

Гості подарували хлопчику багато іграшок та інших презентів, побажали міцного здоров’я. “Передусім мені шкода, що ця ситуація трапилася. Так, лікарі зробили помилку, яка могла обійтися дуже дорого. Нам як адміністрації важливо, по-перше, як слід зреагувати, перепросити по-людськи, по-друге, провести всі роз’яснювальні роботи”, – сказав Віталій Власюк.

Свою думку висловив і Олександр Федієнко: “Я зараз не можу звинувачувати або не звинувачувати лікарів. Я виконав свою функцію як депутат, який опікується округом і до якого звернулися люди. Далі ми будемо чекати суто результати перевірки”.

До сім’ї постраждалого завітала і директорка переяславської лікарні Лариса Кузьменчук: “Ми щиро просимо вибачення у вашої родини. Запевняю, що наша лікарня та наші працівники робитимуть все можливе, щоб таких випадків більше не було, хоча від цього ніхто не застрахований, це життя”.

Зі слів членів сім’ї, зараз постраждалий хлопчик набирається сил та потроху стає активним.

Після цього вся делегація вирушила до переяславської лікарні. Там із Ларисою Кузьменчук обговорили цю ситуацію та питання щодо лікарні загалом.

Деталі справи:

За даними слідства, 7-річному хлопчику в хірургічному відділенні лікарні провели оперативне втручання. Після виписки з медустанови він скаржився на погане самопочуття. Батьки доставили сина до “Охматдиту”, де йому провели повторне оперативне втручання. Під час нього медичний персонал дістав з тіла дитини відрізок тканини, залишений після попередньої операції.

Наразі тривають слідчі дії та встановлюються всі обставини події. За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником (ч. 2 ст. 140 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Лариса Кузьменчук запевнила, що таких випадків більше не траплятиметься

Олександр Федієнко як депутат нашого округу не міг проігнорувати цю ситуацію

Віталій Власюк приїхав, щоб розібратися та попросити вибачення в родини постраждалого

Обговорили й інші питання, які стосуються переяславської лікарні

7-річний постраждалий вже почувається краще

Нагадаємо, що вчора на Переяславщині зникла дитина. Поліцейські оперативно її розшукали.

Яна Малишко

Відео та фото: Валентин Шеремет

Нагору