ЖИТТЯ

Чи справді “Бурти” стали сильнішими? Анонс туру чемпіонату Переяславщини з футболу

У суботу відбудеться черговий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Хто з ким гратиме та які прогнози?

Завтра, 3 вересня, відбудеться десятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Інтриг кілька: чи зможе Вовчків (Переяславська ТГ) удруге відібрати очки у Семенівки (Студениківська ТГ)? Чи справді “Бурти” (Переяслав) стали сильнішими у другому колі? Всі матчі традиційно анонсує Інформатор.

Ще однією інтригою цього тижня є доля матчу попереднього туру “Переяслав” – “Дніпро” (Дівички). На 72 хвилині арбітр Роман Полуденний зупинив поєдинок через те, що господарі не надали медика для обслуговування матчу. Проте суддя у цьому випадку не мав права навіть розпочинати гру. Оскільки в регламенті щодо цього немає чітко сформованого пункту, рішення має прийняти виконком федерації футболу Переяславщини. Засідання в онлайн-форматі результатів не дало – голоси практично рівномірно розподілилися між трьома варіантами. Тож члени виконкому зустрінуться вже сьогодні ввечері, щоб прийти все-таки до спільної думки.

Важливим це рішення є й тому, що гравець “Дніпра” Костянтин Акуленко у тому матчі отримав червону картку. Якщо результат анулюють, то він зможе зіграти завтра проти “Буртів”. Якщо ж залишать чинним чи призначать догравання, йому доведеться пропустити наступну гру. “Бурти”, певно, сподіваються на будь-яке ослаблення суперника, адже у другому колі команда почала доводити, що може попсувати нерви фаворитам. Скажімо, Вовчків вона перемогла цілком за грою.

“Дніпро” після такого емоційного та неоднозначного матчу із “Переяславом” може бути щонайменше не в тонусі. А якщо сьогоднішнє рішення виконкому буде не на користь дівичківців, то у них взагалі може зникнути будь-яка мотивація. Про боротьбу за медалі тоді можна буде забути. Натхненні останньою перемогою “Бурти” матимуть нагоду цим скористатися.

Спробуймо бути оригінальними й припустимо, що саме цей матч стане центральним у турі. Розпочнеться він о 15:00 на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі.

Гідну конкуренцію йому міг би скласти матч Вовчків – Семенівка. Коли ці команди зустрілися у третьому турі, це було чи не головним протистоянням турніру. Обидві вони до того моменту не втрачали очок, вели запеклу боротьбу за чемпіонство. І зрештою не змогли визначити кращого – 2:2. Це так і залишилося єдиною втратою очок для Семенівки. Натомість Вовчків після цього впевнено переміг Лецьки (Циблівська ТГ), а потім зазнав чотирьох поразок поспіль. Тепер його ледь-ледь можна вважати претендентом на “бронзу”.

Спад Вовчкова очевидний, Семенівка летить за другим поспіль чемпіонством… Через це матч не можна вважати центральним. Однак є кілька факторів, які здатні зіграти на користь Вовчкова: повернення після дисквалфікації лідерів Олександра Галицького та Олега Розовика, а також те, що гра відбудеться саме у Вовчкові, де місцева команда зазвичай почувається досить впевнено. Початок – о 17:15.

“Матадор-Університет” (Переяслав) навряд чи втратить своє друге місце і при цьому не зможе нав’язати конкуренцію Семенівці за перше. Тож залишається брати свої очки й насолоджуватися футболом. Завтрашній домашній матч проти Лецьок – чудова для цього нагода. Для пересічного вболівальника ця пара суперників не має жодного інтересу. Хіба що чималою кількістю голів порадують команди. Початок – о 16:00, стадіон села Дем’янці (вже після публікації стало відомо, що цей матч відбудеться на університетському стадіоні у Переяславі – оновлено 2 вересня о 20:30).

Нагадаємо, що в неділю у Переяславі провели традиційний мініфутбольний турнір Кубок Куклера. Семенівка здобула перемогу.

Віталій Усик

Нагору