ЖИТТЯ

Під час повітряної тривоги у Борисполі почалася пожежа: що відомо

У Борисполі – пожежа. Розпочалася вона під час повітряної тривоги.

Сьогодні зранку, 7 вересня, із 8:39 до 8:53 у Київській області тривала повітряна тривога. У цей період у соцмережах почали повідомляти, що у Борисполі щось вибухнуло й розпочалася пожежа. На офіційному Telegram-каналі “Borik – офіційний канал”, де публікує актуальну інформацію міський голова Борисполя Володимир Борисенко, написали, що це не “прильот”, передає Інформатор.

“У Борисполі пожежа на підприємстві. ДСНС працює на місці. Це не прильот! Усе під контролем. Причини з’ясовуємо. Постраждалих немає”, – йдеться у повідомленні.

Володимир Борисенко відразу вийшов у прямий ефір у Facebook і розповів таке:

– Це не є диверсія чи прильот. Це пожежа на підприємстві в районі залізничного вокзалу. Ви могли чути вибухи. Справді, тут є біопаливо, яке могло трохи вибухнути. Причини з’ясовуємо, ДСНС вже працює. Так сталося, що це було водночас із повітряною тривогою. Рекомендую жителям Борисполя та Бориспільської громади зачинити вікна, вентиляційні отвори про всяк випадок завісити вологими ганчірками і менше виходити на свіже повітря. Бо зараз дуже велика задимленість, а західний вітер нестиме це все на Бориспіль, Іванків, Кучаків.

Доповнено 7 вересня о 10:18. Голова Київської ОВА Олексій Кулеба також надав деяку інформацію щодо цього випадку: “Жителі Борисполя могли чути звуки вибухів. За попередньою інформацією, це пов’язано із займанням ємності з розчинником, що знаходиться на підприємстві. Пожежа не пов’язана із сигналом повітряної тривоги. До гасіння залучені 54 рятувальники особового складу ДСНС та 13 одиниць техніки. Ліквідація пожежі триває”.

Доповнено 7 вересня о 12:42. ДСНС України повідомила на своїй сторінці у Facebook: “Об 11:52 пожежу локалізовано. До гасіння всього залучено 94 чоловік особового складу та 24 одиниці техніки. Також додатково задіяно спеціальний робот для гасіння пожеж Alpho Wolf, який дає можливість гасити складні пожежі у важкодоступних місцях. Основне завдання – мінімізація ризику для особового складу. Попередньо жертв та постраждалих немає”.

Доповнено 7 вересня о 14:31. Повідомлення у Telegram-каналі “Borik – офіційний канал”: “Пожежу ліквідовано. Повітря в місті у межах норми. Проведені всі необхідні дослідження. Дякую всім службам, які миттєво відреагували й були на місці. Дякую рятувальникам пожежної частини міста Бориспіль, Бровари, Переяслав, Баришівка, Києва та ДП “МА “Бориспіль”. Спрацювали професійно й оперативно!”

Нагадаємо, що у Києві та 17 регіонах України тестуватимуть систему оповіщення про надзвичайні ситуації на мобільні телефони. Як це відбуватиметься, читайте за посиланням.

На фото: скріншот із відео у соцмережах

Нагору