ЖИТТЯ

Погода на 9 вересня: у Переяславі зранку буде холодно, а вдень – тепло

У Переяславі під вечір стане похмуро. Максимальна температура – 20 градусів.

У п’ятницю, 9 вересня, у Переяславі вдень буде сонячно, а ввечері на небі з’являться хмари. Опадів не прогнозують. Найнижча температура буде вранці, о 6:00, – 8 градусів тепла, а максимальна буде о 15:00, – 20 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 7-12 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 27 та 67 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 вересня – 13 годин. Завтра день стане на чотири хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:20, а захід – о 19:21.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1944-му – 33,5 градуса тепла, а найнижчу в 1900-му – 2,4 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

9 вересня вшановують пам’ять преподобного Пимена Великого. Цього дня наші пращури погоду осені і зими визначали за горобиною: якщо вона добре вродила – до дощової осені, морозної зими. Як відомо, горобина є цінною харчовою і лікарською рослиною, тому з давніх часів її активно використовували для лікування застудних захворювань.

Нагору