ЖИТТЯ

У Переяславі та селах громади ще влітку мали встановити 38 камер відеоспостереження: чому їх досі немає

У Переяславській громаді влітку мали встановити 38 камер відеоспостереження. Їх придбали, але що далі?

У Переяславі та селах громади до 1 липня цього року мали встановити 38 камер спостереження Hikvision (27 – зовнішніх оглядових, 11 – зовнішніх, що забезпечують розпізнавання автомобільних номерних знаків). Переможцем тендеру на виконання цих робіт стало ТОВ “АКСІКОР” ще 7 грудня 2021 року. Заплатити йому за це мали 1 млн 337 тисяч 700 гривень. Чи встановили вже камери, дізнавалися журналісти Інформатора.

31 серпня ми надіслали до міської ради інформаційний запит. У ньому поставили такі запитання:

  • Чи придбали камери?
  • Чи встановили їх?
  • Якщо не встановили, то чому?
  • Якщо не придбали, то чому? Чи означає це, що замовник – відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради – таким чином не виконав умови договору?

Вже 8 вересня отримали відповідь за підписом міського голови Переяслава Вячеслава Саулка. У ній йдеться, що 30 грудня 2021 року камери придбали за 466 тисяч 740 гривень. Однак термін для встановлення їх продовжили: “31.05.2022 року було укладено додаткову угоду №2 до договору №23/12 від 29/12. Відповідно до пункту 1 даної угоди строк надання послуг продовжено до 31.12.2022 року”.

З якої причини послуги не надали у попередні терміни та чому уклали додаткову угоду, у відповіді не зазначили. Власне, ви можете ознайомити з нею повністю.

Де саме мають встановити камери, ви можете дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що у Переяславі хочуть відремонтувати під’їзну дорогу до будинку на Можайській. За скільки та коли, читайте тут.

Віталій Усик

Нагору