ГРОШІ

На благодійному рахунку міськради Переяслава залишилося майже 22 гривні: на що витратили гроші

У березні виконком міськради Переяслава відкрив благодійний рахунок. Що зараз із ним?

Виконавчий комітет міської ради Переяслава на початку березня відкрив благодійний рахунок для збору коштів на потреби територіальної оборони. На позачерговій сесії міської ради 30 березня керуюча справами виконкому Тетяна Гич повідомила, що станом на 23 березня зібрали 1 мільйон 658 тисяч 160 гривень 87 копійок. Із них на той момент витратили 620 тисяч 750 гривень 64 копійки. Відтоді публічно про цей благодійний рахунок не повідомляли. Тож Інформатор 31 серпня надіслав запит для отримання інформації щодо цього.

Ми поцікавилися, скільки загалом зібрали коштів на цей рахунок, на що їх витратили та чи залишилось щось. Відповідь надійшла 8 вересня за підписом міського голови Переяслава Вячеслава Саулка. У ній йдеться, що з моменту відкриття на рахунок надійшло загалом 2 мільйони 165 тисяч 760 гривень 87 копійок. Станом на 5 вересня на ньому залишилося 21 гривня 89 копійок.

Гроші витратили на потреби територіальної оборони, зокрема: лопати, черенки для лопат, ножівки, сокири, бензопили, оливу для бензопил, труби оцинковані, акумулятори, ремонт стартера, бензин, літні польові костюми для тероборони, дизельне паливо, розгрузки, напівчоботи, дроти, ліхтарі та інше. З повним переліком можете ознайомитись в оригіналі цієї відповіді:

Нагадаємо, у Переяславській громаді влітку мали встановити 38 камер відеоспостереження. Їх придбали, але що далі? Ми дізналися.

Віталій Усик

Нагору