ЖИТТЯ

Негода зіпсувала футбольний день на Переяславщині: 11 тур чемпіонату в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Чемпіонат Переяславщини з футболу радує змінами у турнірній таблиці навіть на фінішній прямій змагань. Вовчків (Переяславська ТГ) раптово вистрибнув на третє місце, а його гравець Олег Розовик знову очолив гонку бомбардирів. Все найцікавіше – точно попереду. А Інформатор підбиває статистичні підсумки після 11 туру, який відбувся 10 вересня.

Голи

Нарешті результативність повернулася на пристойний рівень. Протягом туру команди відзначилися 19 разів, у середньому – 6,3 за гру. Звичайно ж, найбільше голів вболівальники побачили у матчі Лецьки (Циблівська ТГ) – Вовчків – аж десять. Натомість, “Переяслав” сенсаційно став єдиною командою в цьому турі, яка не спромоглася забити хоча б один раз.

Хет-трик у Лецьках дозволив Олегові Розовику знову очолити бомбардирську гонку. У нього тепер 11 м’ячів. Його конкурент Петро Висоцький із Семенівки (Студениківська ТГ) забив у суботу лише один м’яч у ворота дівичківського “Дніпра”. Тож має в активі 10 голів. А Павло Лисенко із “Переяслава” опустився на третє місце у цьому рейтингу – 9 голів.

Картки

Абсолютно посередній за жовтими картками тур. Їх арбітри показали 7, а в середньому протягом чемпіонату – 7,9 за тур. Вовчків, футболісти якого отримали два попередження, трішки наблизився до найгрубішої команди турніру – “Матадора” (Переяслав). У переяславців 21 жовта та 2 червоні картки, а у сільської команди – 18 жовтих та 2 червоні. Трішки подалі за дисциплінарними покараннями розмістився лідер чемпіонату – Семенівка, у неї 16 жовтих та 1 червона картка. Чи варто нагадувати, що Лецьки із одним “гірчичником” залишаються “найчистішою” командою?

Після цього туру вже п’ятеро футболістів мають по три жовті картки, тобто перебувають в одному попередженні від одноматчевої дискваліфікації. До Павла Лисенка із “Переяслава”, Олексія Кузьменка та Юрія Кривенка із “Матадора” приєдналися Владислав Лисенко із “Буртів” (Переяслав) та Олег Розовик із Вовчкова. Цікаво, що Розовик вже встиг до цього відсидіти триматчеву дискваліфікацію. Із 5 жовтими та 1 червоною карткою він є найгрубішим футболістом турніру.

Глядачі

Погода, безумовно, зіпсувала футбольний день на Переяславщині. За кілька годин до початку першого матчу навіть ходили розмови про перенесення всього туру через погіршення стану полів. Однак представники команд все ж вирішили, що слід грати. У вболівальників не було необхідності у негоду виходити з дому заради футболу, тож на трибуни (на більшості стадіонів – умовні) прийшли лише найвідданіші прихильники. За приблизними підрахунками від арбітрів, їх було 200. Звичайно ж, це найгірший показник цього сезону. Третій тур, матчі якого побачили 320 людей, зняв із себе неприємний ярлик найнепопулярнішого.

Зазначимо, що четвертий тур, коли між собою грали ці ж пари суперників, досі залишається найпопулярнішим – 650 глядачів. Чому все так різко змінилося, очевидно: погана погода передусім і зміна стадіонів, на яких проводили матчі (все-таки тоді два матчі були у Переяславі, де традиційно збирається багато людей).

Отож, позавчора найбільше вболівальників було у Семенівці, куди приїздив Вовчків, – 100. На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі, де “Бурти” приймали “Переяслав”, було 50 людей. Стільки ж прийшло на футбол у Лецьках.

Нагадаємо, що Семенівка перебуває на відстані однієї перемоги від чемпіонства. Наступний її суперник – “Переяслав”.

Віталій Усик

Нагору