ЖИТТЯ

Волонтери БУРу активно працюють у Переяславі: відеорепортаж

У Переяславі волонтерський табір БУРу вже третій день допомагає облаштовувати молодіжний центр. Місцева молодь теж долучилася.

У Переяславі вже третій день поспіль на території молодіжного центру, що в Центрі культури та мистецтв, активно працює волонтерський табір організації “Будуємо Україну разом”, про який ми розповідали раніше. Волонтери з різних областей та місцеві активісти, які долучились до табору, протягом тижня допомагатимуть нашому місту ставати кращим та затишнішим. Про це повідомляє Інформатор.

– Ця програма орієнтована на активізацію молоді в громаді. Формат БУР-табору є найбільш підходящим, тому що тут ти не тільки волонтериш та будуєш, а ще є насичена культурно-освітня програма, щоб ближче познайомитись з новим містом. Наші основні  завдання в Переяславі – створити внутрішні та вуличні меблі для молодіжного простору, – ділиться адміністратор табору Євгеній Шатілов.

У Переяслав, окрім Євгена, завітали ще вісім активістів з Донецької, Кіровоградської, Херсонської, Львівської, Тернопільської та Київської областей. Більшість – студенти та троє майстрів.

23-річний майстер Кирило Морозов з Кропивницького поділився своєю історією знайомства з БУРом:

– Потрапив в табір рік тому: коли був вільний час влітку, вирішив спробувати щось нове. Я поїхав до БУР в Ананьїв на Одещині і там себе добре проявив. Я за професією працюю на будівництві, це мені близько і легко, так мені запропонували стати майстром. Мені знадобився рік, Переяслав – це перше місто, де я працюю в цій ролі, до того був винятково волонтером. Кайф в тому, що сюди в принципі не їдуть погані люди, тому що це волонтерство, тут дуже класний відбір і загалом люди надихають.

Cеред помічниць-дівчат – 19-річна Христина Юрчишин із Жовкви Львівської області. Про цей проєкт дівчина дізналася через знайомих, а згодом і через соціальні мережі.

– У цей табір я потрапила, заповнивши форму на сайті БУРу, мене відібрали. До цього ще була в Соснівці на Львівщині, там ми будували гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Тут дуже класні люди, і БУР – це гарна можливість дізнатись краще про себе та інших, – говорить Христина.

До проєкту долучилася і жителька Переяслава, активістка молодіжної та студентської рад 21-річна Катерина Аврамич. Дівчина каже, що взяла участь, бо хоче робити наше місто кращим:

– Дізналась про табір через соціальні мережі, вирішила взяти участь також. Мої батьки мене підтримали в цьому, мені самій дуже подобається тут. Зараз ми облаштовуємо лавки, які будуть біля молодіжного простору.

Робота табору триватиме до 17 вересня. Долучитися до нього можна протягом всього тижня.

Дівчата уміють все!

Всі учасники старанно працюють

Робота над матеріалом до лавок

Взаємодопомога в роботі

Навіть холодна погода не заважає працювати

Всі працюють командою

Шліфування старих меблів

Буде щось нове та зручне

Нагадаємо, що стипендіатів міськради в Переяславі стало ще більше. Детальніше читайте за посиланням.

Яна Малишко

Відео та фото: Валентин Шеремет

Нагору