Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Будуємо Україну разом” вже у Переяславі: як стати частиною масштабного проєкту

У Переяславі розпочинає роботу волонтерський табір проєкту “Будуємо Україну разом”. Як долучитись?

Сьогодні, 10 вересня, у Центрі культури та мистецтв Переяслава презентували волонтерський проєкт “Будуємо Україну разом”. Він став можливим у рамках грантової програми “Мріємо та діємо”. Представники БУРу завітали до Переяслава, аби відкрити 101-й волонтерський табір проєкту та зробити наше місто трішки кращим. Про це повідомляє Інформатор.

БУР-табір – це волонтерський будівничий табір, який залучає молодь до волонтерства. Тут можна знайти однодумців та підтримку, відпочити та перезавантажитись, і найголовніше – зробити щось корисне для своєї громади та міста. У Переяславі табір розпочне свою роботу вже завтра, 11 вересня, триватиме сім днів на території молодіжного центру. Представник організації Євгеній, який буде адміністратором табору, детальніше розповів про проєкт:

–  Історія зародження БУРу почалась ще у 2014 році. Кілька львівських студентів спостерігали за подіями на Сході і в них виникло бажання чимось допомогти. Тож вони допомагали людям ремонтувати їхні помешкання, які постраждали від обстрілів. Цю ініціативу почала активно підтримувати місцева громада, і БУР став організацією, яка розвиває напрямок волонтерських таборів у всій Україні. Це процес будівництва, де ми безпосередньо працюємо на об’єкті. Культурно-освітня програма табору – це заглиблення в різні цікавості міста, регіону, це теж є дуже важливим.

Взяти участь у таборі можуть не лише волонтери з інших регіонів, а й місцеві. “Я впевнений, що у нас все вийде, якщо об’єднаються і представники дотичних організацій, і волонтери, і активні громадяни”, – говорить Євгеній.

Долучитись до табору можна, заповнивши анкету за посиланням. Після цього з вами зв’яжуться працівники офісу БУРу і розкажуть деталі.

Євгеній розповідає про проєкт БУР

Слухачів було немало

Дітям теж було цікаво

Всі уважно слухали

Нагадаємо, що у Переяславі підліткам провели лекцію про статеве виховання. Детальніше – за посиланням.

Яна Малишко

Нагору