Інформатор Переяслав

ГРОШІ

Ремонти доріг, відеонагляд та овочі для закладів освіти: на що планують витрачати гроші у громадах Переяславщини

Майже мільйон гривень передбачили на ремонт сільської дороги. Які ще витрати запланували у громадах Переяславщини?

Вчора, 9 вересня, Інформатор, посилаючись на ресурси публічних закупівель, опублікував, які тендери оголосили у Переяславській громаді на початку вересня. Однак і у інших громадах Переяславщини проводять певні закупівлі. Тож про них розповідаємо також. Найактивніша цієї осені поки що Студениківська громада.

Студениківська громада

Прийом пропозицій – із 6 до 22 вересня. Замовник – виконавчий комітет Студениківської сільської ради. 335 тисяч гривень передбачили на встановлення та впровадження системи відеоспостереження для охорони приміщень закладів освіти. Необхідно обладнати камерами Студениківський ліцей, Переяславську гімназію (заклад села Переяславське), Пристромський ЗЗСО, філію Соснівської гімназії, Студениківський та Пристромський дитсадки (обидва називаються “Малятко”).

Із 10 до 14 вересня. 166 тисяч 674 гривні планують витратити на аварійні, відновні роботи та експлуатаційне утримання автомобільної дороги на вул. Центральна у селі Строкова. До них входить ліквідація вибоїн на цій дорозі. Якщо договір укладуть за планом, то роботи необхідно буде виконати до 15 жовтня.

Із 16 до 20 вересня (зараз триває період уточнень). У селі Пристроми на вулиці Козацькій планують провести капітальний ремонт дороги. На це передбачили 968 тисяч 733 гривні 20 копійок. Переможець тендеру повинен буде завершити роботи до 15 грудня. Згідно з документацією, слід буде прокласти 1400 квадратних метрів покриттям із асфальтобенної суміші, а також зміцнити 420 квадратних метрів узбіччя гравійною сумішшю.

Дівичківська громада

Із 8 до 13 вересня. Замовник – Дівичківська сільська рада. Для закладів освіти громади закуповують овочі та фрукти: 35 кг кореня селери, 6 кг часнику, 440 кг буряка, 750 кг моркви, 670 кг цибулі, 30 кг квасолі, 90 кг болгарського перцю, 50 кг помідорів, 70 кг кабачків, 85 кг огірків, 600 кг капусти, 540 кг бананів, 12 кг лимонів, 590 кг яблук, 50 кг груш, 50 кг слив. Витратити мають 160 тисяч 645 гривень. Товар необхідно буде поставляти партіями до 31 грудня цього року.

Ташанська громада

Із 14 до 19 вересня (триває період уточнень). Замовник – виконавчий комітет Ташанської сільської ради. Планують витратити 69 тисяч 766 гривень на технічний нагляд за аварійними роботами на дорозі на вул. Перемоги в селі Горбані. Детальнішу інформацію знайти не вдалося, оскільки тендерної документації не достатньо.

Нагадаємо, у Переяславській громаді влітку мали встановити 38 камер відеоспостереження. Їх придбали, але що далі? Ми дізналися.

Підготував Віталій Усик

Нагору