ЖИТТЯ

Картини Переяслава: відзначення Дня міста розпочали виставкою місцевих художників

У Центрі культури та мистецтв відбулась виставка робіт художників. Картини там присвячені Переяславу.

Сьогодні, 15 вересня, у Центрі культури та мистецтв Переяслава відбулась художня виставка “15…”. Вона присвячена Дню Переяслава та символічній даті – 15-ій річниці від дня проведення таких галерей у ЦКМ (раніше НЦК “Зустріч”). Представили роботи п’яти переяславських художників. Інформатор розповідає, як це було.

З привітальним словом виступила заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко: “Я в захваті. Кожна з картин викликає емоції. Я дякую, що Переяслав завдяки вам художникам та працівникам культури тримає першість мистецької Київщини”.

На виставці були представлені роботи п’яти місцевих митців: Романа Мотузка, Олександра Суся, Сергія Сороки, Дмитра Савалюка та Миколи Плєхова. Робіт було близько двадцяти. Всі присутні могли не лише роздивитися картини, а й поспілкуватись особисто з авторами.

Про свої картини трохи розповів Роман Мотузок:

– Картина “Погляд” – це відображення переосмислення думок. Аби зазирнути сучасним поглядом в минуле, діалог, який набагато глибший, якби я себе там не малював. Картина намальована минулого літа на пленері”. А ось картина “Місток” написана натурно, для того, аби передати емоцію, стан, погляд, колір, ситуацію, через себе пропустити цей момент. Це життя, і в кожного з нас є свої містки, десь криві, десь косі, але живі, бо багато що відбувається через цей мостик.

Серед інших картин Мотузка були “Переяслав пленер 2021”, “Вечір. Переяслав”, “Девятка… із циклу “on the turning awey”.

Олександр Сусь за 7 місяців війни написав серію із 5 неймовірних картин.”Це весь мій емоційний стан. Натхнення було таке, воєнне. Переживання, думки”, – ділиться художник.

Картини Олександра Суся

Спостерігачі мистецтва

Роман Мотузок розповідає про “Погляд”

Поціновувачів мистецтва зібралось чимало

Роман Мотузок виступив перед присутніми

Олександр Сусь розповідає, звідки брав натхнення

“Вечір. Переяслав” і “Місток”

Нагадаємо, що у Переяславі встановлять меморіальну дошку Миколі Андрієнку. Детальніше читайте за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Нагору