ЖИТТЯ

Погода на 19 вересня: у Переяславі зранку дощитиме, а вдень вигляне сонце

У Переяславі дощ йтиме вночі та вранці. Максимальна температура – 16 градусів.

У понеділок, 19 вересня, у Переяславі дощ йтиме вночі та вранці. Закінчиться він опівді. Опади – 0,8 мм. Вдень з-за хмар вигляне сонце. Найнижча температура буде вранці – 10 градусів тепла, а максимальна вдень та ввечері – 16 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 10-15 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 19 вересня – 12 годин 23 хвилини. Завтра день стане на чотири хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:35, а захід – о 18:59.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1913 році – 28,8 градуса тепла, а найнижчу в 1894-му – 0,4 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять архистратига Михаїла. З 19 вересня вранці починалися Михайлівські приморозки: “Михаїл памороззю землю прихватив”. У давнину наші пращури погоду на зиму визначали за листям осики: якщо воно лягає лицьовим боком догори – до студеної зими, зворотнім догори – зима буде теплою, а якщо і так, і так – то на помірну зиму.

Нагору