Переяслав Перейти на сайт

Селфі-автомарафон “Україна-1187” у Переяславі: перемогу здобула команда “Незламні”

У Переяславі провели селфі-автомарафон та веломарафон “Україна-1187”. У ньому взяли участь п’ять команд. Переможці отримали грошовий приз.

Сьогодні, 18 вересня, близько 10:20 у Переяславі стартував інформаційно-просвітницький селфі-автомарафон та веломарафон “Україна-1187”, приурочений 835-ій річниці першої згадки слова “Україна”. П’ять команд, які взяли в ньому участь, шукали історичні об’єкти, розташовані у Переяславській громаді, та фотографувались біля них. До 15:00 найбільше балів набрала команда “Незламні”. Про це повідомляє Інформатор.

Учасники мали листи, де описано, біля яких об’єктів треба сфотографуватись. Загалом їх було близько 60. У Viber-чаті їм надавали невеличкі підказки стосовно пошуку об’єктів. За кожен нараховувалась різна кількість балів.

– Багато об’єктів змінили, порівняно з минулими роками, тому марафон стане ще цікавішим. Сьогоднішній захід ми проводимо з подвійною метою. По-перше, щоб сказати, що слову “Україна” вже 835 років, а по-друге – підтримати наших військових. Цього року ми об’єднали веломарафон та автомарафон. Чим більше місць учасники сфотографують, тим більше шансів на перемогу, – зазначив засновник просвітницького центру та організатор дійства Микола Богатир.

Підсумкове розміщення команд:

Команді “Незламні” отримала винагороду у сумі 2000 гривень (їх надав Олександр Онопрієнко, діяч ГО “Нова Хвиля”), кубок ручної роботи, грамоту і медалі.

Команда “Патріоти-волонтери” (Анастасія, Давид, Максим, Роман Красовські) посіли перше місце в окремій категорії. Учасники пройшли всі позиції пішки і набрали 125 балів.

Також під час заходу у інформаційно-просвітницькому центрі збирали гроші на генератор для ЗСУ. Гості могли вкинути у скриньку будь-яку суму. В якості допомоги можна було придбати магнітики, на яких переяславець Олександр Чубай випалив патріотичні написи та картинки. Продавали їх по 50-100 гривень. Також презентували картини, намальовані художником Сергієм Шилом. Частину з продажу теж передадуть на допомогу військовим.

Організаторами селфі-марафону були ГІ “Корінь нації”, Переяславська міська рада, МГО “Нова Хвиля”, КОО ГО “ВО СОІУ”, Просвітницький центр.

Учасники готуються до селфі-веломарафону та селфі-автомарафону

У Переяславі відбувся селфі-автомарафон та веломарафон “Україна-1187”

В якості допомоги військовим присутні могли придбати магнітики в Олександра Чубая

Магнітики з патріотичними написами

Картина Сергія Шила

Для учасників підготували невеличкий перекус перед марафоном

Дехто проходив марафон на велосипедах

Учасники отримали листівки з описами об’єктів

Микола Богатир, засновник просвітницького центру

Учасники кавували перед заїздом

Об’єкти цього року тільки в межах Переяславської громади

Микола Богатир пояснив учасникам правила

Спільне фото з учасниками

Всього у марафоні взяло участь п’ять команд

Учасники виконують одне із завдань

Команда “Патріоти-волонтери”

Команда “Дружба”

Команда “Дівчата до 30-ти”

Команда “Українці”

Спільне фото учасників після нагородження

Фото учасників під час марафону 

Нагадаємо, що 17 вересня у Переяславі до Дня міста не вдалось провести запланований благодійний ярмарок. Натомість, містян частували кашею від поліцейських та влаштували сімейне свято. Як це було, дивіться у фоторепортажі.

Оксана Симоненко