ЖИТТЯ

Трагічна пожежа на Переяславщині могла трапитись через необережність при курінні

Наразі існує велика ймовірність пожеж. Це пов’язано з початком опалювального сезону.

У вихідних на Переяславщині сталось чотири пожежі господарчих та приватних будівель. Зокрема, у селі Мазінки (Переяславська ТГ) сталася резонансна пожежа, в якій загинули двоє людей: чоловік 1976 р.н. та жінка 1966 р.н. Розпочався пожежо-небезпечний період.  У ДСНС пов’язують це з тим, що настала прохолодна погода. Люди намагаються зігрітись та вмикають обігрівачі, топлять груби та печі. Тож провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня звернувся до жителів Переяславщини з проханням бути обережними та дотримуватись правил безпеки, – передає Інформатор.

– Ми звертаємось до людей, щоб вони приділили увагу пожежній безпеці в опалювальний період, перевірили електро-обігрівальні прилади, печі, груби. Вони не мають бути пошкодженими. Обов’язково потрібно перевірити газове обладнання, щоб не стався витік газу. Ймовірно, пожежа в Мазінках сталася через необережність під час куріння. Остаточну причину встановлюватиме слідство, – говорить Денис Порохня.

Правила пожежної безпеки в побуті: 

  • не паліть цигарки в ліжку;
  • не паліть цигарки в приміщенні;
  • при перепаді напруги, відключіть електрообладнання.

Нагадаємо, що 19 вересня на Переяславщині згорів один будинок та мало не запалав інший. Фото та відео з місця події ви можете побачити тут. 

Нагору